Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gör upp i Margaretas Tidiga Unghästserie

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Karat Band och Åke Lindblom efter maj månads seger i Margaretas Tidiga Unghästserie. Foto: Maria Holmén/TR Bild

De penningstinna loppen duggar tätt så här års. Tre dagar efter E3-finalerna – och två dagar före Sprintermästaren – körs årets sista avdelningar i Margaretas Tidiga Unghästserie.

Publicerad:

En av finalisterna i E3 finns faktiskt med även i listorna till tisdagens tävlingar på Solvalla. Mattias Djuses Zolly är anmäld till avdelningen för treåriga ston. Där ställs hon mot bland andra No Limit Queen och stallkamraten Global Allegiance. Zolly har en seger i löpningserien sedan tidigare – hon vann mars månads avdelning med sin tränare i sulkyn.

En annan som haft framgång i Margaretas Tidiga Unghästserie är Karat Band. Åke Lindbloms häst var tvåa i mars och segrade sedan när de treåriga hingstarna och valackerna gjorde upp i början av maj. Han finns även på tisdagen och möter då hästar som Power och Gordon Mearas.

Treåringarnas avdelningar har ingen övre prissummegräns, men de ett år äldre hästarna får som mest ha tjänat 450.000 kronor. Den gränsen klarar Sören Kolbergs derbyhopp Staro McMillan som kommer till Solvalla på tisdag. För motståndet står bland andra Marcello Wibb, Avant Garde samt kriteriefinalister Cab Lane som gör sin första start för året.

I de jämnåriga stonas uppgörelse ståtar Hankypanky Rubyred med flest startpoäng – 3.865 stycken närmare bestämt. Timo Nurmos fuxa inledde året med fyra raka segrar, men har fått nöja sig med en tredje- respektive fjärdeplats i sina två senaste starter.

Samtliga avdelningar körs över 2.140 meter med 300.000 kronor till vinnaren.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS