Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gör upp i Norrbottens Stora Pris

Foto: Matilda Öhrman
Propulsion kommer närmast från en fjärdeplats i Elitloppet och kan ta sin fjärde raka seger i Norrbottens Stora Pris på lördag tillsammans med Örjan Kihlström. Men motstånd saknas inte. Foto: Matilda Öhrman

Bodens midnattstrav står för dörren och Norrbottens Stora Pris har lockat ett fint startfält. Propulsion jagar fjärde raka segern i Grupp I-loppet och ställs bland annat mot elitloppstrean Makethemark och elitloppsfemman Milliondollarrhyme.

Publicerad:

Propulsion har dominerat i Norrbottens Stora Pris de senaste åren och ståtar med tre raka triumfer i storloppet samt löpningsrekordet på 1.10,8a/2140 meter som sattes år 2017. I fjol tog Daniel Redén-träningen hem en tuff slutduell mot Petri Salmelas Makethemark och på lördag ställs stjärnorna mot varandra på nytt.

Milliondollarrhyme tävlade också under Bodens midnattstrav i fjol och noterades då för en andraplats i ett Klass II-försök. Nu är Fredrik B Larssons skjutare med i huvudloppet och utvecklingskurvan för den färske elitloppsfemman går knappast att klaga på.

Följande nio hästar gör upp i Norrbottens Stora Pris på lördag över distansen 2140 meter och nu är startlistan komplett.
häst-tränare
1. Milliondollarrhyme - Fredrik B Larsson
2. Muscle Hustle - Robert Bergh
3. On Track Piraten - Rikard N Skoglund (Hans R Strömberg)
4. Propulsion - Örjan Kihlström (Daniel Redén)
5. Makethemark - Ulf Ohlsson (Petri Salmela)
6. Västerbo Fantast - Hanna Olofsson
7. Mindyourvalue W.F. - Erik Adielsson (Robert Bergh)
8. Digital Ink - Ove A Lindqvist (Robert Bergh)
9. Hesiod - Petteri Joki (Petri Salmela)

Midnattstravet på lördag drar i gång med första start klockan 18.10 och Norrbottens Stora Pris avgörs klockan 22.46.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS