Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Delade meningar efter storflytt: "Inte aktuellt"

Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN
Topphästen Gareth Boko flyttas från Per Lennartsson. Foto: TOMMY ANDERSSON/ALN

Henna Salonen Invest AB flyttar alla sina hästar från Per Lennartsson. Det står klart efter Gareth Bokos tredjeplats på Solvalla under onsdagen.

Publicerad:

Darko Stankovic som är involverad i Henna Salonen Invest AB flyttar alla sina hästar från Per Lennartsson. Majoriteten, bland annat Gareth Boko, står nu på Eskilstunatränaren Kai K Luomalas lista, medan Electric Light framöver kommer att tränas av Peter Untersteiner i Halmstad.
– Det handlar inte om något bråk eller tjafs utan att hästarna ska på vintervila och sedan är tanken att de ska tillbaka till Per igen. Alla förutom Electric Light som vi väljer att flytta till Peter Untersteiner. De fyraåringslopp nästa år som passar hästen bäst körs i södra Sverige och ligger närmare från Peter. Vi vill att hästen ska slippa långa resor, säger Darko Stankovic. 

Hur ser du på Gareth Bokos säsong?
– Per har gjort ett fantastiskt jobb med hästen och han är under kraftig utveckling. Jag hoppas att vi kan komma tillbaka bra till nästa säsong och vi tänker långsiktigt med hästen.

Per Lennartsson är dock av en annan uppfattning och ser i nuläget inte att hästarna kommer tillbaka till honom efter vintern.
– Det handlar väl om att ägarna inte är helt nöjda med resultaten, men det är alltid svårt att följa upp en bra tvåårssäsong även om jag tycker att Gareth Boko har gjort det bra. Det är inte aktuellt att hästarna ska tillbaka som det ser ut just nu, det passar sig inte helt enkelt.

Hur känns det här för dig?
– Det är som det är. Jag har 35-40 andra hästar att passa upp på.

Totalt är det ett femtontal hästar som lämnar Per Lennartssons träning i och med flytten.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.