Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyt till Fidelity Rhythm

Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN
Fidelity Rhythm vid sin seger i Breeders Crown för tvååringar på Jägersro förra året. Foto: JÖRGEN TUFVESSON/ALN

Under söndagen avgjordes det holländska Derbyt på Duindigt-banan. Där blev det seger för Fidelity Rhythm och John de Leeuw.

Publicerad:

Kretsen kring det treåriga stoet Fidelity Rhythm (e. Explosive Matter) valde att gå ut i öppna klassen istället för stoklassen när det holländska Derbyt avgjordes under söndagen. Något som skulle visa sig helt rätt.

Tillsammans med John de Leeuw blev det nämligen seger på 1.17,7a/2.600 meter, efter att Explosive Matter-dottern visat sig bäst i spurten och vunnit säkert på övertygande sätt, före Facebook och Farao F.Boko. Tränare till Fidelity Rhythm är Wil van der Zwaan.

Fidelity Rhythm fick den svenska travpubliken stifta bekantskap med redan i december förra året, då hon vann Breeders Crown för tvååringar på Jägersro tillsammans med Erik Adielsson.

Triumfen i holländska Derbyt var värd 26.000 euro.

I stonas uppgörelse blev det också spurtseger. Detta genom Hugo Langeweg jr-tränade For Sale (e. From Above) och Jaap van Rijn som vann på 1.17,2a/2.600 meter. Fantastic Lane inkom som tvåa, medan Faith Boko knep tredjeplatsen.

Förstapriset i stoderbyt uppgick till 14.850 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS