Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare bortförd

Foto: GERARD FORNI
Unicka vid segern i Orsi Mangelli i höstas tillsammans Pietro Gubellini. Fyraåriga stjärnstoet har tagit 13 segrar på 15 starter i karriären. Foto: GERARD FORNI

Förra årets vinnare i italienska derbyt, Unicka, har blivit bortförd från sitt stall i Toscana tillsammans med treårige Vampire Dany. Det rapporterar flera italienska tidningar.
– Det känns mycket märkligt att uppleva detta, säger tränaren Erik Bondo till travservice.dk.

Publicerad:

Det var på tisdagsmorgonen vid klockan 05 som Erik Bondo, tränare för team Scuderia Wave, gjorde den tråkiga upptäckten på träningsanläggningen i Staffoli utanför Pisa. Någon eller några hade under natten tagit sig in på anläggningen och fört bort stallets två största stjärnor.
- Jag skulle utfordra min hästar och upptäckte att både Unicka och Vampire Dany saknades i sina respektive boxar. Det finns inga tecken på inbrott och vårt alarmsystem har inte reagerat på något, berättar den danske tränaren för travservice.dk. 

Ägaren till hästarna, Gianluca Lami, har polisanmält händelsen. Polisen i San Miniato, som leder utredningen, utesluter inte att det kan handla om kidnappning för att få ut lösensumma. Detta enligt Corrierefiorentino.corriere.it

Unicka anses vara en av Europas mest lovande travare och Love You-dottern gjorde mer eller mindre rent hus som treåring i fjol i Italien. Stoet vann bland annat italienska derbyt och Orsi Mangelli i överlägsen stil tillsammans med Pietro Gubellino. Efter segern i Orsi Magnelli i november gick den femfaldiga miljonärskan till vintervila och hon har de senaste veckorna förberetts för årsdebut. Vårens stora mål för stoet var Gran Premio d'Europa i Milano den 21 maj, enligt equidia.fr.

Treårige Vampire Dany (e.Conway Hall) tillhör kulltoppen i Italien och vann bland annat Gran Criterium i fjol. 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.