Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare flyttar: ”Ska läka under träning”

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Conlight Ås har bytt tränare från Svante Båth till Markus B Svedberg. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

Derbyvinnaren Conlight Ås har bytt tränare.

Publicerad:

Hästen har under hela karriären tränats av Svante Båth, men nu rapporterar Markus B Svedberg att Conlight Ås (e. Conway Hall) gått i träning till honom. Det var meningen att Conlight Ås skulle kvala på Solvalla den 17 april, men tyvärr slog han upp en ny gaffelbandsskada i sitt vänstra framben. Sammanlagt har han tagit sju segrar och tjänat 3.694.578 kronor.
– Jag hämtade Conlight Ås i går. Det är Olof Brodin AB som köpt ut den andra delägaren och det ska bli roligt att få prova en häst med den här grundkapaciteten. Olof är ju största hästägaren hos mig sedan tidigare med ett 20-tal i träning, berättar Markus, som redan i dag ska ge sig ut på första träningsturen med Conlight Ås.

För det blir träning – ingen längre vila.
– Jag tror inte på att vila gaffelbandsskadade hästar, utan min filosofi är att skadan ska läka under träning. Conlight Ås är inte halt, men skulle han börja kännas sämre får vi förstås ta det lite lugnare. Problemet tidigare har varit att få hästen att hålla ihop, men nu provar vi ett lite annat upplägg, fortsätter Markus.

Hur pass allvarlig gaffelbandsskada har han?
– Det kunde ha varit betydligt värre. Vi får helt enkelt se hur det går, det känns i alla fall stimulerande att få chansen.

 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS