Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare skadad

Foto: HANOLD/ALN
Derbyvinnaren Conlight Ås är gaffelbandsskadad och är nu på simträning hos Caroline Holm. Foto: HANOLD/ALN

Fjolårets Derbyvinnare Conlight Ås har fått en varning på ett gaffelband i ena frambenet och ska nu simtränas under några månader hos Caroline Holm på Hagmyren.

Publicerad:

Efter Derbysegern förra året kvalade Conlight Ås (e. Conway Hall) även in till Breeders Crown-finalen i Eskilstuna, där han dock galopperade bort sig. Han avslutade sedan sin fyraåringssäsong med seger i Najos Minne i Örebro. Hästen fortsatte sedan mot Frankrike under vintern och fem starter där. Det blev ingen seger, men ändå cirka 700.000 kronor i intjänade pengar. I sista starten, den 15 april på Vincennes, var hästen riktigt bra som tvåa i långloppet Prix Jamin.
– Skadan uppstod inte i samband med loppet, utan senare. Det handlar om en varning på gaffelbandet i ena frambenet. Conlight Ås har aldrig haft någon sådan skada tidigare och får nu fokusera sig på simträning hos Caroline Holm. Jag har haft hästar hos henne för rehabilitering tidigare och tycker att det fungerat bra, berättar Svante Båth.

När kan Conlight Ås vara tillbaka på tävlingsbanan igen?
– Man kan inte veta säkert, men till början av vintern borde han vara startklar. Sedan beror det ju på om man vill tävla här hemma då eller kanske i Frankrike istället.

Conlight Ås har sammanlagt tagit sju segrar och tjänat 3.694.578 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS