Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Derbyvinnare till Malta

Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD
Poochai vann Svenskt Travderby för Örjan Kihlström 2014. Foto: JEANNIE KARLSSON/TR BILD

Derbyvinnaren har lämnat Sverige och ska nu tävla vidare på Malta!

Publicerad:

Det är den tidigare Svante Båth-tränade nioåringen Poochai (e. Make It Happen) vi pratar om. Hästen lämnade Svante Båths träning i slutet av juni och har därefter tränats av uppfödaren och ägaren Leif Norbergs kompis Torsten Blomqvist. Nu är dock Poochai på väg söderut.
– Han lämnar Frankrike i dag och åker vidare till Italien och sedan Malta. Jag har leasat ut hästen till en tränare där på Malta och han kommer nog att tävla med honom där, berättar Leif Norberg.

Hur kommer det sig att du leasar ut hästen?
– Jag har ingen egen gård där hästen kan vara och jag har letat med ljus och lykta efter någon som är villig att prova honom som avelshingst. Men det är endast folk från Kroatien och Serbien som hört av sig och nu blev det så här istället. Men jag är fortfarande öppen för förslag om någon är intresserad av Poochai som avelshingst.

Vilket skick är hästen i just nu?
– Blomqvist har kört honom kontinuerlig och det finns inga fel. Däremot är det ingen toppform för dagen.

Leif Norberg är nöjd med de bilder som den maltesiska tränaren skickat på sitt ställe och kommer att hålla noga koll på utvecklingen.
– Jag vill förstås försäkra mig om att Poochai får det bra och kan när jag vill åka ner och hälsa på. En resa till Malta i mars är redan inplanerad, berättar Leif Norberg.

Poochai har så här långt tagit 15 segrar och tjänat 5.262.031 kronor.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS