Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det är en otroligt bra häst”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

Power har redan tagit Travsverige med storm.
I skuggan av honom tar stallkamraten Hail Mary för sig.

Publicerad:

Hail Mary (e. Googoo Gaagaa) fick ett tufft lopp i uttagningarna till kriteriet. Istället revanscherade sig Robert Berghs treåring på Solvalla i ett treåringslopp samma helg som stallkamrater Power kröntes till kullens kung.
I fredags var det dags för karriärens femte start tillsammans med tränaren Robert Bergh. Då kom fjärde segern.
Det trots att ekipaget satt i fjärde utvändigt varvet från mål och fick en dryg slutsväng innan upploppet kom.
Då var det fortsatt ett par längder fram till ledande Mellby Howlit.
– Jag tänkte att det skulle vara synd om han behövde förlora i dag för att loppet blev som det blev, för han kunde inte förlora egentligen. Då visade jag honom pisken på upploppet och då bara stack han, sade Robert Bergh till Kanal 75.
Segern blev säker när klockan stannade på 1.14,7a/2140 meter.
– Det är en otroligt bra häst det här, fortsatte Bergh.

Dubbelt Leo

Utöver det tog Emilia Leo en dubbel efter att ha vunnit i monté med Sebastian Hall och i sulky med Jessica Simpssons Lövdala Principito som imponerade från dödens.
Jörgen Westholm blev positivt överraskad när han kunde ta en säker spetsseger med Brenne Järven. Segertiden blev 1.25,9/2140 meter.
– Han var blek senast, men skötaren Heidi var optimistiskt inför den här starten. Det är en skön liten rackare det här, sade Westholm till Kanal 75.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS