Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det är roligt att se hur mycket hästsporten betyder"

Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75
Björn Goop och Readly Express ägare Rolf Andersson. Foto: Lars Jakobsson/Kanal 75

Björn Goop är vidare bland de åtta kandidater som kan vinna Jerringpriset. Priset för årets svenska idrottsprestation. Det första omröstningsresultatet presenterades i torsdags.
– Det är överraskande men väldigt, väldigt kul, tycker han.

Publicerad:

Björn Goop är precis klar med fredagens tävlingar på Vincennes. Det svarta gruset sitter som en inpackning i ansiktet. Han är nöjd med en tredje- och en fjärdeplats för Tooltime och Ragazzo da Sopra.

Han gläds också åt att vara vidare till den andra omgången i Radiosportens pris där svenska folket röstar fram årets idrottsprestation.
– Jag tänker väl inte så mycket på det här med Jerringpriset, men följer med och såg resultatet av den första omröstningen i går. Det känns bra att vara vidare bland många väldigt duktiga idrottare. Kul för travsporten men framför allt är det roligt att se hur mycket hästsporten betyder för svenska folket. Det är en stor sport i Sverige, säger Björn Goop.

Hoppryttaren Peder Fredricsson har vunnit Jerringpriset de två senaste åren. Nästa röstningsomgång pågår till och med den 18 januari. Då ska ytterligare några sållas bort. Vinnaren koras och erhåller priset på Idrottsgalan i Globen måndagen den 21 januari.
– Vi får se hur det går. Jag är i alla fall väldigt glad att vara vidare, säger Goop.

Vintermeetinget har kommit knappt halvvägs. På söndag kör han bland annat Global Trustworthy i Prix Tenor du Baune.
– Det har funkat med stallet. Flera hästar fick mycket pengar på sig förra vintern men efter en lite lugn start så presterar de bra även nu. Jag tror det kan bli en bra sista halva av meetinget, säger Goop.

Om en dryg månad väntar Prix d’Amerique där han ska försvara titeln med Readly Express. En seger som innebar att Goop kan vinna Jerringpriset 2018.

Vidare i Jerringprisets omröstning:
Björn Goop, trav.
Armand Duplantis, friidrott.
Hanna Öberg, skidskytte.
Henrik Harlaut, freeski.
Johan Kristoffersson, rallycross.
Sarah Sjöström, simning.
Tove Alexandersson, orientering.
Tre Kronor, ishockey.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.