Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det hade varit häftigt"

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Green Manalishi på promenad med Nathalie Norlander och Gimpanzee med Marcus Melander i sulkyn hemma på gården i USA. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Säsongen är över för Marcus Melanders stjärntrio Gimanpzee (1.128.753 usd), Green Manalish (646.838) och Greenshoe (1.277.049). De två förstnämnda fortsätter tävlingskarriären medan Greenshoe övergår till avelsarbete.

Publicerad:

Tränaren Marcus Melander har planen klar för nästa år.

– Båda får det lugnt fram till nyår. Green Manalishi ska tävla i Sverige nästa år eftersom han är svenskfödd. Första stora loppet blir Kungapokalen, sedan har han bland annat Sprintermästaren och Derbyt. Jag kommer att träna honom här i New Jersey fram till han åker över, någon gång i april när banorna har blivit bra. Vem som ska ta hand om Green Manalishi i Sverige är ännu inte klart.

Gimpanzee hade en väldigt stark avslutning på treårssäsongen med seger i Yonkers Trot, New York Sire Stake-finalen, Breeders Crown och Matron Stakes. I årets sista lopp tävlade han mot eliten i TVG Open och avslutade väldigt bra msom fyra bakom äldre topphäsarna Six Pack, Manchego och Guardian Angel Ås.

– Som jag sagt tidigare så är chansen stor att han startar i Elitloppet, men bara om det blir direktflyg. Annars blir det full satsning mot fyraårssäsongen här i USA. Det finns många fina race att välja på. Men visst, Elitloppet hade varit häftigt. Vi får se hur det blir.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS