Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det här är en riktigt bra häst"

Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN
Eld Lotus här vid en av sina segrar för sin förra tränare Robert Bergh. Idag gör hästen sin andra start för Markus Pihlström i V4-3 på Östersundstravet. Foto: BERTH MAGNUSSON/ALN

Östersundstarvet har lunchtävlingar idag med V4. Favorit i V4-3 är Eld Lotus som bara förlorat en gång då han travat felfritt i lopp.

Publicerad:

Eld Lotus har vunnit sex av 21 starter. Tidigare tränades den femårige valacken av Robert Bergh, men numera är det Markus Pihlström som är tränare. Hästen galopperade i första starten för Pihlström på Solvalla den 18 december.
– Eld Lotus galopperade på ett litet konstigt ställe då, men enligt Ulf Ohlsson som körde var det den lösa banan som var problemet. I lördags sprang Eld Lotus 1.45/2.600 meter i jobb och kändes bra, säger Markus Pihlström.
Idag har Eld Lotus spår fyra i voltstart.
– Det är inget kanonläge, men vi har en kusk som är 20 meter bättre än de på start och jag tror hästen kommer iväg bra. Jag är nöjd med hur Eld Lotus känns för dagen och det här är en riktigt bra häst. Kapacitetmässigt är han bättre än de han möter idag och jag tycker han ska räknas med segerchans. Han kommer tävla med brodd idag, men helt klart kommer han bli bättre framöver när han kan slippa dessa. Vi ändrar lite på "käken" idag och det blir en vanlig, lite längre käk, istället för raymondkäk som han hade senast, säger Markus Pihlström.
 

FAKTA

Östersundstravet

Östersundstravet
831 48 Östersund
Tel: 063-19 95 90
Hemsida

Banan:
Längd: 1000 m
Bredd 2140: 21,2 m
Bredd 1640: 20,2 m
Upploppets längd: 218 m

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS