Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Det kommer bli fullspäckat”

Foto: TR BILD
Foto: TR BILD

På fredag inleds kallblodshelgen på Wången – och det finns gott om höjdpunkter, berättar sportchefen Jan Halberg.

Publicerad:

Det börjar bli tradition att Wången står värd för kallblodshelgen, vilket Jan Halberg välkomnar. På fredag morgon är det dags igen och sedan väntar tre intensiva dygn. När sportchefen ska välja ut en höjdpunk svarar han så här:
– Tio fina hingstar ska visa upp sig i avelssvärderingen och det som är extra roligt är att årets Kriterievinnare (Bäcklös Uriel) ska premieras. Nicklas Blom (tränare) och Wiktor Kylin Blom (segerkusk) är båda gamla Wångenelever. I samband med den här helgen brukar vi alltid ha ett event där B-O Månsson intervjuar någon eller några. Den här gången blir det Nicklas och Wiktor som får lite frågor om familjehästen. Det ska bli jätteintressant, säger Halberg.

"Mycket prestige"

Han ser även fram emot landsfinalen för tvååriga unghästar.
– Man anmäler sin häst på respektive bana. Sedan bedöms hästen och får poäng. Får man tillräckligt höga poäng tar man sig till finalen som är den här helgen. Det brukar krävas ganska höga poäng och hästarna som kommer är jättefina unga kallblod. De får bland annat göra travprov på banan. Sedan utses en vinnande hingst och ett vinnande sto. Det känns som det är ganska mycket prestige i det.

Nu hoppas Halberg på stort sällskap.
– Det blir full rulle på Wången och vem som helst får komma.
Fullständigt program finns här.

FAKTA

Anmälda till avelsvärderingen

B.W.Rune
Bäcklös Uriel
Eld Rask
Gorm
Isbjörn
Järvsöodin
Kalmar
Sjö Odin
Tekno Jerven
Zitor

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS