Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det ser inte så tufft ut"

Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD
Ringostarr Treb och Jerry Riordan (arkivbild). Foto: THOMAS BLOMQVIST/TR BILD

Prix d’Amérique blir Elitloppsvinnarens sista framträdande. Men först Prix de Bourgogne.

Publicerad:

Som Travronden tidigare berättat håller Ringostarr Trebs tävlingskarriär på att ta slut. I eftermiddag gör Jerry Riordans elitloppsvinnare det som ser ut att bli näst sista starten och det är inte i vilket lopp som helst. Bland motståndarna finns årets Pd’A-vinnare Belina Josselyn, Bold Eagle och Davidson du Pont. Trots det är det en relativt optimistisk Jerry Riordan som svarar i sin telefon.
– Jag joggade honom här nere i dag (lördag) och han kändes bara fin. Han kommer att klara sig bra i det här loppet. Det ser inte så tufft ut. Många kommer att köra preparé inför Pd’A, säger Jerry Riordan.
– Jag tror att han kan vara bland de tre i det här loppet. Så länge han inte behöver bruka sig för mycket i början för att få position.

Hur känns det att det snart är färdigtävlat?
– Det känns bara häftigt att ha honom till start. Han är en underbar häst att ha i stallet. Så intelligent, så rolig, en positiv häst helt enkelt. Han älskar Heli (Tarrimaa, skötare) och hon älskar honom. Hon har gjort ett fantastiskt jobb med honom och det är nog därför han har tävlat så bra.

Kommer han att flytta till Italien för att bli avelshingst efter Pd’A?
– Det är inte bestämt ännu. Han har fått ett par erbjudande om att stå i Sverige också.

Prix de Bourgogne avgörs på Vincennes klockan 15.15 i eftermiddag. Ringostarr Treb kommer att köras av Damien Bonne.

ANNONS

Ämnen i artikeln



Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS