Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det största jag upplevt"

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Truls Desserud och Gigant Invalley efter segern i ett silverförsök på Åby i december månad. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Det blev norsk seger i årets upplaga av Klosterskogen Grand Prix.
Truls Desserud fick fira sedan Gigant Invalley vunnit storloppet från ledningen.
– Pokalen hamnar på hedersplats, jublade amatörtränaren i vinnarcirkeln.

Publicerad:

Tre svensktränade hästar fanns med bakom startbilen och två av dem – Target Kronos och Montdore – gjorde upp om ledningen initialt. Den förstnämnde försvarade sitt innerspår och Adrian Kolgjini ville inte överlåta kommandot till Eirik Höitomt och Montdore.

Men när Gunnar Austevoll körde till med Gigant Invalley (e. Gigant Neo) blev svaret ett annat. Ekipaget släpptes till tät och fick sedan dämpa tempot ordentligt.

Efter 1.15,5 första 1.000 meterna skruvade Austevoll upp farten under slutrundan. En pigg Gigant Invalley öppnade då upp ett par längder ned till konkurrenterna och det försprånget behöll han hela vägen in i mål. Segertiden skrevs till 1.14 blankt över 2.100 meter.
– Det här är det största jag har upplevt. Pokalen hamnar på hedersplats, sade Truls Desserud som blev en kvarts miljon norska kronor rikare efter segern.

Desserud tränar, äger och har dessutom fött upp Gigant Invalley som nio år gammal tagit klivet in i den norska eliten i år. I sin föregående start besegrade han Lionel på Jarlsberg och nu bärgade han karriärens hittills största seger.
– Han var stark och fin hela vägen. Min första tanke var att gå ned bakom Montdore, men jag ändrade mig och körde framåt i stället. Det blev väldigt enkelt till slut, sade Gunnar Austevoll till Kanal 75.

Närmast bakom segraren följde de tre svenska hästarna. Montdore höll till andraplatsen, Target Kronos slutade trea och Balfour var fyra i mål i sin årsdebut.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS