Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Det största som hänt travet norr om Dalälven"

Foto: Leif Norberg/ALN
Östersundstravet vann dragkampen om finalen av Trotting Masters. Storloppet körs i september nästa år, men redan nu börjar arbetet med tävlingsdagen för travbanechefen Jan Quicklund. Foto: Leif Norberg/ALN

På onsdagen fick Östersund glädjebeskedet – i konkurrens med 14 andra banor utsågs banan till arrangör för nästa års final av Trotting Masters. Nu börjar arbetet inför Östersundstravets viktigaste tävlingsdag någonsin.
– Min önskan är givetvis att vi får köra det som en V75-dag, säger travbanechefen Jan Quicklund.

Publicerad:

2018 kommer UET Trotting Masters att avgöras på svensk mark för första gången sedan premiäråret 2012. Då kördes finalen på Solvalla, men nästa år blir det Östersund som står för värdskapet.
– Jag är glad, tacksam och lite överväldigad. Det här är fantastiskt roligt framför allt för vår bana, men även för hela regionen, säger Östersunds travbanechef Jan Quicklund efter beskedet från Svensk Travsport.

Finalen av Trotting Masters har en samlad prissumma på 400.000 euro – mer pengar än det någonsin körts om tidigare på Östersundstravet.
– Det här blir det överlägset största vi har arrangerat här i Östersund. Ja, det är det största som har hänt travet norr om Dalälven skulle jag vilja påstå, säger Jan Quicklund.

Varför tror ni att Svensk Travsport fastnade för just er ansökan?
– Jag försökte att göra den så omfattande som möjligt. Att understryka de fördelar vi har här uppe. Trots vårt geografiska läge har vi otroligt bra logistik och dessutom är vi rutinerade när det gäller att arrangera stora evenemang.

Något datum är ännu inte bestämt, men loppet kommer att köras någon gång under den andra halvan av september nästa år. Vilken veckodag som Jan Quicklund hoppas på råder det i alla fall inga tvivel om.
– Jag pratat lite kort med Svensk Travsport och datum antar jag att de bestämmer. Vi kanske har en möjlighet att påverka, men än så länge har vi inte gjort något där. Min önskan är givetvis att vi får köra det som en V75-dag på en lördag. Då får vi möjlighet att lyfta arrangemanget för alla gäster och göra riktiga aktiviteter både på fredagen och framför allt efter tävlingarna på lördagen.

När sätter arbetet inför tävlingsdagen i gång?
– Det är spikskor på direkt som gäller. Man fick ju höra rykten i samband med Elitloppet – att vi var en av banorna det stod mellan – och därför tänkte man ju förstås extra mycket på hur exempelvis Solvalla arbetar med både detaljer och med arrangemanget i stort, säger Jan Quicklund och fortsätter:
– Jag tänker koppla upp mig nu på ett antal personer för en referensgrupp. Där vill jag naturligtvis ha med tjejer och killar som har varit med i de här sammanhanget tidigare.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS