Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Diamanten segrade i Kungapokalen: "Blev bingo hela loppet igenom"

Foto: SIDMAKARN
Foto: SIDMAKARN

Robert Berghs Diamanten segrade i Kungapokalen tillsammans med körande Christoffer Eriksson. 100.000 euro var segern värd.

Publicerad:

Efter en tredjeplats i försöket fick Diamanten (e. Adrian Chip) lita på att hans rankingpoäng skulle ta honom till final. Så blev fallet, men spår tolv gjorde det hela tufft på förhand. Det var däremot ingenting som bekom hästen när det väl var dags för final, tillsammans med Christoffer Eriksson spurtade Diamanten bäst till slut och kunde fånga in ledande Deimos Racing kort före mål.
Tränare Robert Bergh var själv avstängd under lördagen, därav fick Christoffer Eriksson chansen – och vilken succé.
– Det här är ett stort lopp att vinna, verkligen, sade Jägersrokusken efteråt.
Att det löste sig perfekt från spår tolv, var nyckeln till seger, även om hästen givetvis var satt i perfekt skick av tränare Robert Bergh och skötare Susanne Ohme.
– Det blev bingo hela loppet igenom. Det löste sig perfekt och över upploppet fick jag chansen att gå ner via open stretch när en konkurrent galopperade. Det gäller att ha den där turen med sig, framför allt när man möter så bra konkurrenter, fortsatte Eriksson.
Att hästen gick barfota runt om under lördagen, var även det något som hjälpte, även om det var på håret.
– Det fick som på nålar hela tiden, men det är väldigt små marginaler mellan topp och fiasko i den här sporten. I dag föll det väl ut och det måste Robert ha en eloge för, avslutade Christoffer Eriksson.
Anmärkningsvärt är att Diamanten är efter Robert Berghs tidigare stjärna Adrian Chip, och undan Iata Käll. Iata Käll var 25 år då Diamanten föddes.
Segertiden blev 1.12,6a/2.140 meter och precis som för stona var förstapriset 976.880 kronor.
Tvåa slutade Deimos Racing, tränad av Svante Båth och trea blev Fredrik Perssons Monark Newman efter vass avslutning.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.