Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dibaba en vinnare igen

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Efter att ha haft segertorka under hela 2019 kom så äntligen första årssegern för femåriga Dibaba under fredagskvällen.
– Verkligen skönt att hon fick sätta pricken över i, sa en nöjd Roger Walmann.

Publicerad:

Det var i Rommes femåringslopp som äntligen Dibaba (e. Ready Cash-Moonlight Kronos) fick bli en vinnare igen. 

Dibaba, som varit tvåa i både Oaks och Breeders Crown samt vunnit Dtrotting Silivas Pokal, har tjänat en bit över fyra miljoner kronor. Femåringssäsongen har dock inte blivit något succéår.

– Jag brukar inte stå och säga att en häst har oflyt. Det kan man egentligen inte ha under ett helt år. Men när det gäller Dibaba har det blivit många dåliga lägen och dåliga ryggar under året så det har varit mycket stolpe ut. Det sägs att det alltid jämnar ut sig och så kanske det gör i det här fallet också. Det var i alla fall skönt att få den här segern, sa Roger Walmann.

Torbjörn Jansson gav Dibaba ett fint lopp i tredje utvändigt och de kunde gå med i ryggar dryga halvvarvet kvar. 300 meter från mål fick hog marschorder i fjärdespår och kunde hålla undan med en nos till bra spurtande Chianti (e. Scarlet Knight–Face For Ever). Segertiden blev 13,3/2140a på en lite kladdiga banan.

En häst som lämnat stall Walmann är Valley Brodde (e. Ready Cash-Valeris). I V64-avslutningen på Romme gjorde han sin första start i regi Daniel Redén. Från uselt läge i sprinterloppet blev det femte utvändigt. Örjan Kihlström styrde på med sexåringen 900 kvar och kunde svepa hela fältet. Valley Brodde vann enkelt på 12,3/1640a.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.