Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

”Dibaba tävlar inte på topp”

Foto: Micke Gustafsson/TR Bild
Dibaba var tvåa i sitt uttagningslopp på onsdagen. Foto: Micke Gustafsson/TR Bild

Ett av de stora namnen inför uttagningarna till Derbystoet var Roger Walmanns Dibaba. Efter en vilsam löpning gick hästen till final som tvåa bakom storskrällen Catch My Love.

Publicerad:

 Tränare Roger Walmann var nöjd, men ändå något förbryllad efter att stoet bärgat sin finalplats.
– Hon gick helt okej i dag, men det är ändå så att hon inte tävlar på topp. Vi undersökte henne efter Stochampionatsfinalen och då visade det sig att hon hade höga värden av vita blodkroppar. Därefter har vi givetvis laddat inför det här, men det är bara konstatera att hon inte är lika bra som när hon vann Drottning Silvias Pokal under våren. Vad det beror på är jättesvårt att veta. Jag vill inte skylla på någonting i dag, jag tycker ändå att hon travar bra. Örjan kunde köra för fullt och hon går med bra fart över mål, säger Roger Walmann och utvecklar:
– Samtidigt har hon kanske haft lite mer brunst under sommaren än tidigare. Det kan spela in. Nu hoppas jag givetvis att hon ska gå framåt med det här loppet och att hon ska vakna till inför finalen. För den där spänsten och det där trycket som man vill se, den saknades i dag. Än en gång –  vi slutade tvåa, hästen gjorde ett okej lopp och vi är inkvalade. Men visst känner jag på mig att hon kan än bättre, säger Solvallatränaren.

Stark Maharani de Baroda till final

Björn Goop hade fint flyt under derbyuttagningarna. Maharani de Baroda (e. Maharajah) var inget undantag då hon vann sitt försök efter att ha fått göra jobbet i tredjespår under de sista 750 meterna. – Jag trodde väl egentligen att vi fick gå lite väl tidigt, men hon var stark. Hon har väl inte den bästa av stilar, men hon tar sig fram och det på ett fantastiskt sätt. Hon svarade för ett bra lopp, sade Goop efter segern på tiden 1.13,5a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS