Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Digital Ink skrällde i guld

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Hitta Zonetts lopp på Bergsåker – då fick Robert Bergh besöka vinnarcirkeln.

Publicerad:

Det såg ut att bli en odramatisk favoritseger när Örjan Kihlström hade placerat Timo Nurmos-tränade favoriten Global Trustworthy i ledningen. Väl där kunde Kihlström bestämma tempot efter behag när högsta klassen avgjordes över två och ett halvt varv. Första kilometern avverkades på kilometertiden 1.17.5 och när allt skulle avgöras satt Zenit Brick utvändigt om favoriten samtidigt som On Track Piraten fick göra jobbet i tredjespår. I hans rygg satt Robert Bergh och Digital Ink (e. Super Photo Kosmos).
När upploppet kom attackerade Bergh i vida spår och Digital Inks vassa avslutning räckte för att ta sig förbi favoriten den sista biten.
– Han har varit fantastisk hela hösten, sade Robert Bergh i vinnarcirkeln.
Loppet var dessutom namngett efter Robert Bergh gamla supermärr Hilda Zonett. Segertiden blev 1.16,7a/2640 meter och förstapriset var 200 000 kronor.

Försökte köpa hästen

I Vinnarcirkeln passade tränare Bergh på att berätta mer om hur han fick in Stefan Melander-ägde Digital Ink i stallet.
– Ärligt talat så provade jag att köpa honom som femåring, men det blev inget. Sedan frågade Stefan om jag ville träna honom när det hade strulat ett helt år. Jag tänkte att det skulle bli kul bara att få uppleva den hästen. Nu blev det så lyckat att vi lyckats få igång honom så här bra. Skötaren Charlott har gjort ett fantastiskt jobb med honom, sade Bergh.
Global Trustworthy blev tvåa och tredjeplatsen gick till Stefan Melander-tränade Disco Volante som fick ett lopp i rygg på favoriten.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS