Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dijon i rejäl avslutning

Foto: Gerard Forni
Dijon vann på Vincennes efter en fin avslutning. Foto: Gerard Forni

På förhand en duell mellan toppfyraåringarna Django Riff och Dreammoko, men när krutröken lagt sig var det Romain Derieux-tränade Dijon som stod överst på pallen.

Publicerad:

Django Riff kördes tidigt till spets av Yoann Lebourgeois medan Dreammoko gottade sig i andra utvändigt när Grupp II-loppet Prix Gaston Brunet (€120.000) kördes på Vincennes. Ledaren öppnade första 1100 meterna efter 1.13,3 och första 1600 efter 1.13,0. I slutkurvan attackerades det från kön, men Gabriele Gelormini valde att sitta kvar i andra ytter med Dreammoko vilket gjorde att det blev alldeles för långt fram när luckan väl kom. Dreammoko avslutade sylvasst, men fick nöja sig med fjärdepriset. Även ledaren Django Riff fick ge sig. I stället gick segern till Dijon (e. Ganymede) och Romain Derieux som fick en fin resa i rygg på ledaren. Luckan kom in på upploppet och Dijon kopplade enkelt grepp om händelserna och plockade hem första priset på 54.000 euro. Segertiden skrevs till 1.12,5a/2.100 meter.

Favoriten Dawana togs lugnt av Gabriele Gelormini från start och hästen befann sig länge långt bak i fältet när Grupp II-loppet Prix Gaston de Waziers (€120.000) avgjordes på Vincennes under fredagskvällen. I stället var det David Thomain som tidigt körde sig till spets med Darling de Reux (e. Prodigious). Den Sébastien Guarato-tränade hästen öppnade första 1100 meterna efter 1.12,4 och sedermera första 1600 meterna efter 1.12,9.

500 meter från mål attackerade Dawana i tredjespår, men det var långt fram till ledaren. Dawana närmade sig över upploppet, men kom aldrig nära utan fick nöja sig med andraplatsen bakom Darling de Reux som kom i mål på 1.12,5a/2.100 meter. Förstapriset var värt 54.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS