Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Disco Volante satte nytt banrekord

Foto: Malin Albinsson/Kanal 75
Disco Volante satte nytt banrekord på Umåker. Foto: Malin Albinsson/Kanal 75

Lördagens tävlingar på Umåker bjöd på ett banrekord – i bronsdivisionen. Disco Volante vann sprintuppgörelsen på 1.11,0.

Publicerad:

Stefan Melanders femåring såg ut att vara nära galopp från start, men höll sig i trav och kom så småningom ned i andra par utvändigt. Där framme hade Västerbo Grosbois avgått med segern i snabb tätstrid med Knifetown Winner och anförde sedan fältet fram till sista sväng.

Då kom Disco Volante (e. Scarlet Knight) och Ulf Ohlsson upp på utsidan och slog klorna i ledaren. Erik Sting avslutade fort från kön, men kunde inte hota Disco Volante på allvar. Segertiden 1.11,0 var en putsning av Västerbo Fantasts tidigare banrekord med tre tiondelar.
– Vi hade ett knivigt utgångsläge med många startsnabba hästar invändigt, men det löste sig bra. Jag låg stilla fram till 700 kvar och sedan satte jag upp ett bra tempo, sade Ulf Ohlsson efter sin andra V75-seger för dagen.
– Det är en härlig häst. Han är snabb i benen, uthållig och har väldigt lite pengar på sig sett till sin kapacitet.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.