Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuse mot Finland

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Mattias Djuse har hästar till start på dubbla finska banor. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

Mattias Djuse beger sig till östra Finland nu på fredag och har även häst till start i samma land under tisdagen nästa vecka.

Av: Timo Mahlamäki
Publicerad:

Nyligen klarade Mattias Djuses Even Smaller Blum (e. Even Better Odds) en andraplats i Stohambot i Lahti. Nu spänns bågen ännu högre när Mattias på tisdag skickar henne för start i kvallopp till Stokriteriet i Tammerfors. I sulkyn sitter då Olli Koivunen. Finalen avgörs den 4 augusti med ett förstapris på 30.000 euro.

På fredag beger sig Mattias själv till sommarbanan Vieremä i östra Finland för att sätta sig upp bakom egentränade duon Leader Brodde (e. Infinitif) och Enge Barack (e. Yankee Glide). Ägare till båda hästarna är Juha Vidgrens JEV Finance AB, som här får sin duo på hemmabanan. Vidgren är en stark inom den finska travsporten och hans börsbolag Ponsse Oyj är världsberömd och mycket viktig för Vieremä-kommun. Leader Brodde startar i Einari Vidgrens Minne för fyraåringar med ett förstapris på 15.000 euro och möter tuffa motståndare som President Lindy, Piece of Rock, Hotshot Luca och Cameron Evo. Treårige Enge Barack har 20 meters tillägg i 2140-meterslopp.

 

ANNONS

Ämnen i artikeln


  • Timo Mahlamäki

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS