Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Djuse till 100

Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD
Magnus A Djuse tog karriärens 100:e seger. Foto: MIKAEL WIKNER/TR BILD

Magnus A Djuse blev den yngsta kusken genom alla tider att nå 100 segrar på svensk mark.

Publicerad:

Inför dagens breddloppstävlingar på Dannero stod 18-årige Djuse på 98 vinster, men han började med att ta nummer 99 direkt i första loppet med Tyrone Warrior. Det dröjde sedan fram till sjunde loppet innan han grejade nummer 100. Detta bakom Pär Ländin-tränade Alice Ruda.

– Vi kom igenom bra, men hon fick gå själv under slutvarvet. Barfota och rycktussar gjorde nog också en del, konstaterade Magnus A Djuse, som alltså är den yngsta kusk någonsin i Sverige att nå 100 kuskvinster.

Han började köra så sent som 2016, då det blev sju vinster. Sedan har aptiten efter nya segrar ökat via 20 vinster 2017 och 53 segrar förra året. Hittills i år ståtar han med 20 vinster efter dagens Dannero-dubbel.

– Det är klart att det känns roligt att ta 100:e segern. Jag har ingen speciell person som jag ser upp till, utan det är många förebilder, sade Djuse.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS