Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Doris ordnade tredje raka

Foto: Mia Törnberg/TR BILD
Sofia Aronsson sköter träningen för Doris Palema som ståtar med tre raka segrar. Foto: Mia Törnberg/TR BILD

2014 budade Sofia Aronsson hem Doris Palema på Kriterieauktionen för 60.000 kronor. Det numera fyraåriga stoet går från klarhet till klarhet och ordnade sin tredje raka seger på Mantorptravet under måndagen.

Publicerad:

Det var första hästen som Sofia Aronsson köpte in på en svensk auktion någonsin. Det numera fyraåriga stoet gick under klubban för 60.000 kronor på Kriterieauktionen 2014. Sedan dess har Axevallatränaren format Doris Palema (e. Zola Boko) som efter måndagens triumf ståtar med tre raka segrar. Oskar Kylin-Blom vikarierade för skadade Kim Eriksson och från ledningen vann ekipaget odramatiskt på 1.15,4a/1640 meter.
– Jag är stolt över hästen. Det var den första häst jag köpte in på auktion i Sverige och jag har kört in henne från första början. Det handlar om en väldigt ärlig häst som alltid gör sitt bästa. Hon har utvecklats enormt och är både startsnabb och lättkörd och hon har verkligen hajat vad det går ut på, sade tränaren Sofia Aronsson.

Oskar Kylin-Blom var distinkt i spetskörningen och kunde öppna halvvarvet på 1.12,5 för att sedan varva på behagliga 1.17,0. Runt sista sväng ryckte man åt sig ett par längder och segern var aldrig hotad.
– Det var en snabb öppning, men sedan fick vi ta upp och det passade oss bra. Loppet blev väldigt tacksamt och i sista sväng tog hon i väldigt mycket på egen hand och då lät jag henne springa på. Det blev säkert, men eftersom hon blev lite ensam över upploppet valde jag att rycka tussarna, sade Oskar Kylin-Blom.

Man At Work (e. Ken Warkentin) inledde karriären lovande hos Ulf Stenströmer, men under sommaren flyttades fyraåringen till Örebrotravets Mercedes Balogh. Under måndagen gjorde Man At Work sin sjunde start i sin nya regi och ordnade andra segern sedan flytten. Ulf Eriksson tog enkelt hand om ledningen från bricka tre bakom bilen och efter att ha varvat på 1.14,8 kunde man behagligt gå undan till seger på 1.14,5a/2140 meter närmast före Mitos Gold och Supreme Court. Ulf Eriksson fortsatte sedan att plocka segrar. Detta med Stefan P Pettersson-tränade Vespertilio Jet (e. Igor Font) som vann från ledningen på 1.16,2a/2140 meter.
– Det kändes inte som att det gick så fort som det gjorde. Banan är lite krävande, även om den är fin. Hästarna blir lite trötta, men han gjorde det bra och vann ändå. Min häst visade bra uppfattning och kämpade storstilat in i mål, sade Ulf Eriksson.

Lira nästa gång: Varencia (Lopp 4) hittade loss sent, men avslutade sylvasst till andraplatsen bakom Doris Palema och blir att räkna med även i nästa start.

Alla vinnare denna tävlingsdag:
Lopp 1: Forever Newport (e. Donato Hanover) Claes Svensson (Karin Hall)
Lopp 2: Leia Lini (e. Orlando Vici) Rebecca Dahlén (Lars-Åke Andersson)
Lopp 3: Stjernbergs Zelma (e. Magnifik Sund) Tobias J Gustafsson (Malin Stjernberg)
Lopp 4: Doris Palema (e. Zola Boko) Oskar Kylin-Blom (Sofia Aronsson)
Lopp 5: Man At Work (e. Ken Warkentin) Ulf Eriksson (Mercedes Balogh)
Lopp 6: Proserpine (e. Quaker Jet) Magnus Jakobsson (André Eklundh)
Lopp 7: Vespertilio Jet (e. Igor Font) Ulf Eriksson (Stefan P Pettersson)
Lopp 8: Issiah (e. Pastor Stephen) Joakim Sternsjö (Joakim Sternsjö)
Lopp 9: Lovely Boy (e. Turbo Sund) Tobias J Gustafsson (Jesper Hedqvist)
Lopp 10: Sun Wave (e. Zerberus) Per-Gunnar Karlsson (Fredrik Gustafsson)

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS