Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Drömlösning för Spoil Me

Foto: MARIA HOLMÉN
Spoil Me och Kenneth Haugstad vann Svenskt Trav-Oaks 2015. Foto: MARIA HOLMÉN

Spoil Me och Kenneth Haugstad blev svaret i Svenskt Trav-Oaks 2015 och det på nytt världsrekord. Men inte utan viss dramatik.

Publicerad:
Det blev en rörig inledning av Svenskt Trav-Oaks där Swiss Acount och Trading galopperade bort sig direkt. Till ledningen öppnade Spoil Me (e. Going Kronos) mycket snabbt för Kenneth Haugstad, som valde att svara ut Princess Face och Lutfi Kolgini, där den sistnämnde fick backa ner i ryggen.
 
Efter 1.10,1 första 500 meterna kom Tunika och Björn Goop dundrande i andraspår och körde till ledning 1.450 meter från mål.
 
Samtidigt som första kilometern öppnades på 1.12,1 valde Lutfi Kolgjini att vrida ut Princess Face i andraspår och sätta upp tempot rejält.
 
In i sista sväng började Tunikas krafter tryta och galoppen kom kort därpå. Istället tog Princess Face över kommandot, men invändigt fick Spoil Me luckan som sköt till bra och hann förbi till säker vinst. Segertiden skrevs till finfina 1.11,5a/2.140 meter - nytt världsrekord för treåriga ston på tusenmeterbana!
 
Tvåa i mål slutade en tapper Princess Face, medan Pasithea Face och Adrian Kolgjini knep tredjeplatsen.
 
Triumfen i Svenskt Trav-Oaks var värd 2.800.000 då Spoil Me är premiechansad och därmed får dubblerat förstapris. Tränar gör Roger Walmann och ägare är AB Svensk Reklamfinans.
– Det är helt overkligt, en sjuk känsla. Jag hade mycket att åka med och tyckte att både Björns och Luddes hästar såg sega ut. Det såg mörkt ut, men så galopperade Björns häst och då fick jag luckan. Då kände jag att jag hade mycket att åka med och hon vann väldigt lätt. Jag sade för en månad sedan när jag vann E3 med Heavy Sound att det var det största jag varit med om ,men det här är defintvt det största jag varit med om i mitt liv, sade en mycket belåten Kenneth Haugstad.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.