Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel Cedergren och Wallin över tio miljoner

Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD
Jeanne d'Arc Boko tillsammans med Kaj Widell avlade sin maiden. Foto: MARIA HOLMÉN/TR BILD

En Bollnästränare och en Gävletränare var i huvudfokus då Solvalla körde tävlingar under tisdagen.

Publicerad:

Mikael Cedergren flyttade från Gotland och blev tränare på Bollnästravet i november i fjol. På gården Runemo verkar hans hästar trivas alldeles utmärkt, där det kanske framför allt är V75-hästen Tale Of Jacks som visat framfötterna. Fjolårets sju segrar och 748.900 kronor inkört har i stort sett fördubblats i år, till 15 segrar och 1.454.800 kronor intjänat. Två av segrarna kom under gårdagskvällens tävlingar på Solvalla. Treåriga Timoko-dottern Jeanne d'Arc Boko avlade sin maiden efter ledning från start till mål.  
– Det var strongt av henne att hålla undan. Hon har sprungit med handbromsen i då hon fått gå bakifrån, men i dag var det läge för att vara med från start och vi satte på helstängt huvudlag. Det fungerade väl, berättade Kaj Widell efteråt.

70.000 kronor var segern värd och tiden stannade på 1.15,0a/2.140 meter.

Andra triumfen kom även den med en treårig Boko Stables-uppfödning. Jamaica Boko bara lämnade sina konkurrenter över upploppet trots resa utvändigt om ledaren större delen av loppet. Det var andra segern i karriären och poletten verkar synnerligen ha trillat ner för systern till Timo Nurmos V75-härdade Linus Boy. 1.14,0a/2.140 meter landade man på i vinterrusket.
– Det här är en häst med hög kapacitet och det börjar hon visa nu. Hästarna är i jättebra författning, Micke har bara varit i Bollnäs ett år, men har ändå fått ordning på träningssystemet som man byggt upp, sade körande Kaj Widell och fortsatte:

– Sedan försöker jag hjälpa till med det jag kan, som utrustning exempelvis. Det är kul när det lyckas.

Över tio miljoner

Så kom den där efterlängtade dagen för Fredrik Wallin, dagen då stallet klev över tio miljoner kronor inkört under 2019. En milstolpe för Gävletränaren vars år varit någonting i hästväg. 3.766.813 kronor 2018 byts alltså ut mot över tio miljoner kronor 2019, och än är inte året över. Den som kom att se till så att milstolpen nåddes, var Xanthis Delicious (e. Never Again). En häst som var segerlös då hon kom till Fredrik Wallin i somras – men som nu tagit fem segrar på nio starter i nya regin. 100.000 kronor var tisdagens seger värd, Erik Adielsson var den som skötte tömföringen.

– Av de hästarna jag kört åt Fredrik så är de tacksamma och lätthanterliga, vilket är skönt för mig som kusk. Det är otroligt roligt att nya tränare kommer fram och tar steg i utvecklingen. Inte minst är det härligt när de inte bara har en topphäst som tjänar alla pengar, utan när man som Fredrik har Activated, men även bra många hästar som levererar bakom henne också. Svensk Travsport behöver bredd i toppen, vilket Fredrik är ett bra exempel på, sade Erik Adielsson.

I övrigt...
...vann Mikael Cedergrens tidigare Gotlands-kollega Roger Hassborgs Echo Gamble ett stayerlopp där storfavoriten Marrakesh inte alls fungerade för dagen. Echo Gamble visade att V75-segern i november månad inte var en tillfällighet.
...segrade Eric Martinsons Nisse Sånna i ett amatörlopp, för körande Fredrik Claesson. Eric Martinson och Fredrik Claesson som båda arbetat under flertalet år hos Ulf Stenströmer, på Axevalla.
...tog Cobbys Nana tredje segern på de fyra senaste starterna. Örjan Kihlström körde det Marcus Mathisen-tränade stoet efter Un Mec d'Heripre.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS