Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel för Engblom

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Per Engblom hade dubbla vinnare i Kanada. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Yannick Gingras tog hem samtliga tre Breeders Crown-kval för tvååringar på Woodbine Mohawk Park i Toronto och som tränare dubblade Per Engblom.

Publicerad:

Det blev bara ett kvallopp för de tvååriga hingstarna och valackerna och bäst där lyckades Per Engblom. Hans Synergy (e. Father Patrick-Southwind Sauna) avgjorde från vinnarhålet för Yannick Gingras och kom i mål på 1.11,5a/1609 meter. Förstapriset var cirka 12.500 dollar. Annars var Åke Svanstedts Third Shift (e. Chapter Seven-Overnight Command) lite av moralisk vinnare som måltvåa efter att ha glidit ut från tredje par invändigt och attackerat i vida spår genom slutkurvan. Hästen fick nöja sig med andraplatsen och hade problem med travet sista biten. Marcus Melanders Rome Pays Off (e. Muscle Hill-Order By Wish) knep tredjepriset och vidare till finalen tog sig även Åke Svanstedts Moon Bridge (e. El Titan–Classic Belle) som femma.
– Jag hade kunnat gå ut i tredjespår inför slutkurvan som Åke Svanstedt, men valde att sitta kvar. Jag kände att krafterna för vinst fanns när vi svängde in på upploppet och det var viktigt att vinna och därmed vara garanterad spår 1-5, sade Yannick Gingras.

De tvååriga stona gjorde upp i två BC-kval. I det andra använde sig Yannick Gingras av samma segertaktik bakom Per Engblom-tränade Ms Savannah Belle (e. Muscle Hill-Stubborn Belle) – alltså segerspurt från vinnarhålet. Detta på 1.10,5a/1609 meter.
– Hon tävlade bara första veckan på The Red Mile, då vi valde att sikta mera på Breeders Crown. Jag tror att hästen kan vara ännu vassare i finalen, sade Per Engblom, som även tog sig vidare som trea med Shishito (e. Father Patrick-Yoga) i det första BC-försöket för de tvååriga stona.

Här var Marcus Melanders obesegrade Hypnotic Am (e. Chapter Seven-Daydream Am) favorit, men fick efter sju raka segrar nöja sig med andraplatsen från ledningen. Det var Ron Burke-tränade Sister Sledge (e. Father Patrick-Behindclosedoors) som blev för svår i spurten från ledarryggen. Segertiden här skrevs till 1.10,3a/1609 meter. Och i sulkyn satt en viss Yannick Gingras!

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS