Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel för Kajsa

Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD
Kajsa Frick hade en bra lunch i Gävle. Foto: MARIA HOLMÉN, TR BILD

GÄVLE V4/V5 Kajsa Frick var på hugget som kusk under Gävletravets lunchomgång och noterade sig för en dubbelseger.

Publicerad:

Det var smygresor i tredje par invändigt som låg bakom båda fullträffarna. Med sjuårige Johannes Sisu (lopp 5), som står uppstallad på Travskolan i Rättvik, blev det hårt i mål mot ledande Cashmir Love.
– Johannes Sisu hängde lite töm till slut, så jag vågade aldrig rycka huvan. Det blev ändå ganska säkert och här har Travskolan gjort ett jättebra jobb, berömde Kajsa.

I comebackloppet (lopp 3) kom andra kusksegern för Rättvikstränaren. Hon fick en fin smygresa bakom Nils-Georg Öhlin-tränade Magaldi. Det bet sedan bra när Kajsa gick ut först i andraspår halvvarvet från mål och segern skrevs som säker.
– Det var ingen fara till slut, en jättetrevlig häst, tyckte Rättvikstränaren.
Deläger gör Gävletravets tipsexpert Sonny Olsson.

V75-härdade Ajlexes Cubano spurtade till ganska lätt vinst i V4-3 efter en resa i tredje par utvändigt.
– Det löste sig bra under loppet och hästen kändes fin hela vägen. Visserlägen agerade han lite trögt i ryggar, men han tog i betydligt när jag vred ut, sade Jenny A Björk, som körde Ajlexes Cubano för första gången och nu själv är uppe i sju årssegrar.

I V4-inledningen segrade Rickard N Skoglund trots tidig galopp med Magnus Frunck-tränade Sundbo Skipper. Tioåringen är fartfylld för klassen, men galopperar fortfarande för ofta. Tränaren Magnus Frunck är van kapabla kallblod - han delägde ju självaste Järvsöfaks, pappa till Sundbo Skipper.

I det inledande loppet fick Ulf Eriksson förtroendet bakom Nicklas Westerholm-tränade nyförvärvet Tornado Gel och gjorde inget misstag från ledningen.
– Jag såg när Nicklas kvalade hästen på Romme och förstod att vi skulle ha bra chans bara jag fick runt honom, sade Ulf.

Vinnarna på Gävletravet:

Lopp 1: Tornado Gel (e. Orlando Vici), Ulf Eriksson (Nicklas Westerholm)
Lopp 2: Sundbo Skipper (e. Järvsöfaks), Rikard N Skoglund (Magnus Frunck)
Lopp 3: Magaldi (e. Super Photo Kosmos), Kajsa Frick (Nils-Georg Öhlin)
Lopp 4: Ajlexes Cubano (e. Super Light), Jenny A Björk (Anders Jonsson)
Lopp 5: Johannes Sisu (e. Even Better Odds), Kajsa Frick (Anna Andersson)

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.