Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel för Marie Norberg

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Marie Norberg tog två segrar på måndagen. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Tre styrningar resulterade i två segrar – och ett världsrekord. Marie Norberg hade en lyckad kväll i Le Croisé-Laroche.

Publicerad:

Svenskan inledde med att vinna med Flash de Vouede (e. Look de Star). Efter ett lopp i vinnarhålet fick den treårige hingsten chansen invändigt om ledande Franklin Park och spurtade till seger via 1.14 blankt över 2.825 meter – världsrekord för treåriga hingstar och valacker på 1600-metersbana.
– Det var en väldigt bra prestation av Flash. Han hade fått det lugnt i sommar för att det inte fanns några passande lopp, dessutom hade han lite förkyld för några veckor sedan och inte hårt jobbad alls. Ändå går han ut och travar 1.14,0. Det kändes som om det gick i 1.16-1.17-fart. Han har tre lopp kvar på landsorten i en serie med final på Vincennes i december, säger Marie Norberg.

Segern var värd 11.250 euro och hästen tränas av Didier Brohier. Han tränar även Norbergs andre vinnare på måndagen: Etna du Metz (e. Orlando Vici). Fyraåringen fick marschorder halvvägs till mål och avgjorde sedan kort före mål. Segertiden skrevs till 1.15,0/2.700 meter och förstapriset uppgick till 6.300 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.