Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel för Untersteiner: ”Trodde att Johan var först”

Foto: Malin Albinsson/TR Bild
Johan Untersteiner och Henriette Larsen fick dela segern i V86-1 på Åbytravet. Foto: Malin Albinsson/TR Bild

Johan Untersteiner var ensam om en V86-dubbel, men den ena vinsten fick han dela efter en virvlande avslutning på det innersta open stretch-spåret.

Publicerad:

Det mest spännande V86-loppet blev det första på Åby. Admir Zukanovic-tränade Gizmo de Veluwe (e. Andover Hall) kunde överta ledningen för Henriette Larsen på ett tidigt stadium och i det läget såg det bra ut för favoritspelarna. Men den välväxte sjuåringen uppträdde väldigt trögt där framme. Ändå såg det ut att räcka i det längsta, men Johan Untersteiner fick ordentlig fart på pappa Peters That's Art (e. Ken Warkentin). Från tredje invändigt fick Johan använda det innersta open stretch-spåret och på mållinjen gick det inte att se vilken av hästarna som var först.
– Jag trodde att Johan var först och gratulerade honom. Annars var det ett önskescenarie att komma till spets, men Gizmo de Veluwe blev lite ensam där framme och ville inte riktigt ta i för fullt. Det kändes ändå rättvist att vi fick dela segern, kommenterade Henriette Larsen.

Johan Untersteiner tyckte att det var 50-50 när mållinjen passerades.
– Det är svårt att se exakt vart mållinjen går när man kommer där via open stretch. That's Art plockade dock många längder till slut och gjorde det bra.

Lite mera överraskande var Johan Untersteiners V86-seger med Peter Untersteiners M.T.Nordic Spirit (e. Quite Easy U.S.). Här spetsade Johan för att sedan släppa på direkten. Luckan kom i sista kurvan, men då hade Adrian Kolgjini kopplat segergreppet bakom Tengel Face.
– Det fanns krafter kvar i min häst i det läget, men det kändes ändå svårt att kunna göra något åt Kolgjinis häst, påpekade Untersteiner, som dock vann ganska säkert efter det att Tengel Face galopperat inne på upploppsrakan.

Jeppe Juel ordnade tredje raka segern på Åby bakom egentränade fyraåringen Enzo (e. From Above) i V86-3. Jeppe körde till spets efter ett varv och hade inga problem att hålla undan hela vägen. Det här var sjunde vinsten i 18:e starten.
– Han var bara bäst i dag och utvecklas allt eftersom, sammanfattade Juel.

Fjärde V86-segern på Åby gick till Joakim Lövgren med egentränade Sevilla (e. Ready Cash). Ekipaget lyckades plocka 40 meters tillägg på ledande Zelante C.R. i denna annorlunda proposition.
– I dag hade jag bästa hästen, men mellantiderna passade oss också bra. Det är en extra utmaning att köra sådana här lopp, speciellt för de på start. Men jag tycker det är kul med sådana här race, sade Joakim Lövgren.

Sexårige Grainfield Eden (e. Andover Hall) är onekligen en stenhård individ. Kusken och tränaren Hannu Korpi är inte heller blyg att anmäla. I lördags var hans häst tvåa i bronsförsöket på Bergsåker och bara fyra dagar senare blev det seger i V86-2 på Solvalla. Detta från dödens! Sammanlagt har Grainfield Eden startat fem gånger i Sverige sedan den 14 december, vilket resulterat i tre segrar och 325.000 kronor in på kontot.
– Det är finsk sisu i hästen och han blir bara bättre av täta starter. Nu får han dock en paus i tävlandet till nästa onsdag på Solvalla...

En som tävlar flitigt är även Rikard N Skoglund. I onsdags bokförde sig bergsåkerskusken för en snygg trippelseger, varav en vinst kom inom V86-spelet. Den var ”flygmaskinen” Green Mamba (e. Algiers Hall) som svepte allt från tredje par utvändigt i V86-6.
– Jag ville komma först inför slutsvängen och sedan var det inga bekymmer. Kul också att få ta en trippel i dag. Förutsättningarna såg bra ut, men det stämde också fint under loppen, sade Rickard N Skoglund.

Det är Jasmine Ising och Patrik Fernlund som tränar Green Mamba.
– Hästen har en fruktansvärd acceleration och var riktigt fin i dag, sade Fernlund.

Örjan Kihlström ordnade andra raka segern med Roger Walmann-tränade Indy D. (e. Ready Cash) i V86-4. Från fjärde/tredje par utvändigt avgjorde ekipaget enkelt.
– Indy D. har blivit allmänt rejälare och stabilare, berömde Kihlström.

Ulf Ohlssons avslutade V86-omgången med Stefan Melander-tränade Digital Class (e. Super Photo Kosmos). Även här handlade om vinstgivande långspurt från tredje par ytter.
– Hon gjorde en bra insats och jag hade en god känsla redan inför upploppet, sade Ohlsson.
Det här var hästens första seger sedan den 19 november 2018.

Rätt V86-rad:

1/6–8–7–7–9–4–5–8

8 rätt: 7.647 kronor
7 rätt: 54 kronor
6 rätt: jackpot

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS