Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbel på Jägersro – på väg mot aprilform?

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Paret Christian Fiore och Laura Myllymaa hade en fin tisdagskväll på Jägersro. Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Halmstadtränaren Laura Myllymaa verkar ha hittat rätta stallformen igen och var hundraprocentig under tisdagen på Jägersro.

Publicerad:

I april hade Myllymaa en väldig snurr på stallet och tog då åtta tränarsegrar på 16 starter. Sedan dess har det inte gått lika bra, men nu kanske ett nytt segertåg är inlett? På Jägersro slog hon till redan i montéloppet (V64-2), där Jennifer Oscarsson kunde vinna med Uappa di Azzurra (e. Algiers Hall) trots dödspositionen.
– Det känns som att jag hamnar i dödens i varje lopp, men det gick bra ändå med en så här stark häst. Den utvändige hästen hade dock kopplat greppet på oss när den galopperade, sade Oscarsson.
För Uappa di Azzurra var det här andra segern i 15:e årsstarten.

Laura Myllymaas andra tränarseger kom i V64-avslutningen genom fyraåriga stoet Zaira del Ronco (e. Iulius del Ronco). Christian Fiore körde till spets dryga varvet från mål och sedan var det spel mot ett mål. Segern blev överlägsen på 1.13,8a/2140 meter och var faktiskt årets första för den italienska hästen.
– Zaira del Ronco har bra motor, vilket hon visade i kväll. Det var en riktig Ferrari, påpekade Myllymaa, som tyckte det blev bra att slippa spets i början med tanke på den hårda öppningen.

Joakim Lövgren spetsade från innerspåret med Staro Leonardo (e. Make It Happen) i V64-inledningen. Efter 1.15,0 första rundan blev det bekvämt till slut.
– Efter att ha sett banan växte hoppet om att kunna hålla ledningen. Det är svårare att öppna snabbt från spår längre ut bakom bilen i sådana här förhållanden, sade Lövgren.

Gladast på Jägersros stallbacke var nog amatören Ulf Bergström. Detta efter att Thomas Uhrberg tagit en knapp spetsseger med Champion Melon (e. Revenue) i V64-5.
– Vilken kusk, såg ni hur han vände upp i starten? Jag tror knappt mina ögon, kommenterade Bergström.
För Champion Melon handlade det om årets första vinst.

Peter Untersteiner körde till spets efter 500 meter med favoriten Perfect Lane (e. Pastor Stephen) i V64-3. Efter ett segerryck 400 kvar blev det lätt sista biten. Det här var första segern i andra årsstarten för det fyraåriga stoet.

I amatörloppet (V64-4) var Marcus Lindgren-tränade Tresexton (e. Broadway Hall) starkast till slut för Johan Larsson. Det här var hästens andra seger hittills i år på 18 starter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS