Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelseger i kallblodsloppet?

Foto: LEIF NORBERG/ALN
Jerker Bjurman, här med Katla Kiro. Foto: LEIF NORBERG/ALN

Nyblivne proffset Jerker Bjurman har två hästar till start denna V64-omgång på Umåker och Travronden har tagit honom på pulsen.

Publicerad:

Skellefteåtravets nye proffstränare Jerker Bjurman har fem hästar i träning. Två av dem är starthästar och de startar i samma lopp i dag, V64-3. Ängskalla ska försöka plocka in 20 meter på Katla Kiro.
– Jag håller Ängskalla som den lite bättre chansen, säger Jerker Bjurman och utvecklar.
– Ängskalla fick kanske öppna lite för tufft senast på isbanan och blev trött till slut, därav galoppen. Näst senast blev det bara fullt ös sista varvet och det klarade hon på bra sätt. Vi får hoppas på något liknande den här gången, då ska hon räknas.
När det kommer till Katla Kiro är han lite fundersam.
– Hon gjorde det hon skulle senast, det var bara vinst som gällde. I den klass hon befinner sig i är det tufft att förlora mark i starten så som hon gör, så det blir till att testa lite ny utrustning den här gången. Även hon ska räknas tycker jag, men liten fördel Ängskalla som sagt, avslutar Jerker Bjurman.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS