Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Djuse på Bergsåker

Foto: David Schreiner/TR Bild
Foto: David Schreiner/TR Bild

Luckan kom, favoriten "försvann" – och framför allt var Guldtopp i fortsatt fint slag. Östersundshästen tog en efterlängtad triumf på Bergsåker – och segerkusken Magnus A Djuse var inte färdig för dagen.

Publicerad:

Guldtopp (e. Alm Viktor) har radat upp framskjutna placeringar i vinter, men utan att få sätta nosen först. På lördagen var det äntligen dags och det i Kvisslebruns lopp på V75. 

Magnus A Djuse, som körde åttaåringen för femte starten i följd, hade taktiken klar för sig och planen gick i lås. Efter en snabb öppning släppte han ledningen till Osen Prinsessa och hade sedan gott om krafter kvar i sista sväng.
– Bara han får luckan, tänkte tränaren Daniel Wikberg och mitt på upploppet blev hans böner hörda.

Med fritt fram spurtade Guldtopp förbi ledaren och vann på 1.25,9 före favoriten Ängsborken som kördes invändigt efter startgalopp, men som sköt till sylvasst när han fick chansen sent på upploppet.
– Luckan kom i god tid för oss. Det här är en riktigt fin häst. Vi ändrade lite i dag – bytte huvudlag och körde lite snabbare i den andra provstarten. Han blev lite mer vaken av det och i dag var han väldigt snabb ut, sade Magnus A Djuse som senare på eftermiddagen vann med Abrystir (e. Going Kronos) i Diamantstoet.

Djuse attackerade från andra ytter på sista bortre långsidan och satt sedan lugn i sulkyn när Abrystir avgjorde på ett rejält sätt. Segern var hennes andra raka på V75 och tränaren Roger Nilsson kunde konstatera att formtoppen håller i sig för hans stall.
– Vi hade en bra avslutning på året och man är alltid bakrädd när det börjar på noll. Men nu går det lätt, sade Bodentränaren i vinnarcirkeln.

Doctor Doxey Zenz kom bekvämt till ledningen i silverförsöket över tre varv. När Mathias Andersson sedan sänkte tempot körde Giuseppe Lubrano fram med Pacific Face och en duell dem emellan tog sig början.

Pacific Face hade bekymmer i kurvorna, men på rakorna körde Lubrano till rejält. I sin säregna stil pressade Pacific Face ledaren i omgångar och det passade Örjan Kihlström som handen i handsken. Han och Hawk Cliff (e. Orlando Vici) blandade sig in i leken först i ett sent skede och avgjorde enkelt på upploppet.
– Det blev många små speedryck längs vägen som gjorde att de andra blev möra till slut, sade Kihlström som körde Hawk Cliff åt Timo Nurmos.
– Hästen har visat väldigt bra form och passar bra på distansen. Han var värd en seger.

Rocky Tilly (e. Ready Cash) och Rikard N Skoglund trivs ypperligt i varandras sällskap. På Bergsåker tog ekipaget sin femte seger på fyra månader sedan Skoglund tidigt hittat till ledningen och sedan fått bestämma farten efter eget tycke.
– Det gick nästan för sakta ett tag, men sedan fick vi besök av den finska hästen (Grainfield Aiden). Det var faktiskt bra att få den på utsidan och vi vann jättelätt till slut.

Rocky Tilly tränas av Jörgen Westholm som själv var femma med Remarkable Feet i samma lopp.
– Rikard stal loppet med en vaken manöver. Han lurade bort mig och alla andra, sade Westholm.
– Rocky Tilly har varit fin länge nu och blir bara bättre och bättre.

Johan Brandel skrällde på V75 för två somrar sedan. På lördagen var det dags igen. Den här gången slog han till med Inshallah (e. Gift Kronos) som tränas av Bo Heyman och som glömdes bort av spelarna från sitt tolftespår över kort distans.
– Hon har fin form och då kan det gå så här, sade Brandel som inte hade något emot att täthästarna varvade på 1.12 blankt.
– Det krävdes att det skulle gå lite fort för att komma in i matchen och det var tacksamt i dag.

Snackhästen Arch Lane (e. Chocolatier) rundade av V75-omgången genom att spåra runt om för Emilia Leo i klass I.
– Det är en otroligt häftig häst. Han har kommit tillbaka efter en allvarlig skada och gjort det otroligt bra i två starter nu, sade tränaren Oscar Berglund.
– Det känns som att vi har en spännande framtid. Jag fick rysningar redan när jag joggade honom hemma för första gången. Han har talang utöver det vanliga.

Arch Lane vann på 1.15,7 över lång distans och tog sin första seger i nya regin. Fortsättning följer.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS