Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Johansson i Lexington

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Nancy Johansson vann två lopp på The Red Mile på torsdagen. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Fem svenska tränare vann lopp på andra sidan Atlanten på torsdagen. Fyra i USA – och en i Kanada.

Publicerad:

På The Red Mile i Lexington kördes tre försök i Kentucky Sire Stakes för tvååriga ston och i samtliga blev det svensk seger. Nancy Johansson vann med Caviart Eva (e. Trixton) och Sequin (e. Father Patrick) som kördes av Andrew McCarthy respektive Marcus Johansson.

Sequin segrade på 1.12,2 över engelska milen medan stallkamraten Caviart Eva kom i mål på 1.11,7 – samma tid som Per Engbloms Shishito (e. Father Patrick) som spurtade till vinst för Yannick Gingras. De tre försöksvinnarna travade hem 15.000 dollar vardera till sina respektive ägare.

Tävlingsdagen bjöd också på en seger för Anette Lorentzon. Hennes Sarafina Ås (e. Lionhunter) vann på 1.12,5 för Elliott Deaton. För det belönades treåringen med 2.000 dollar.

Blågula framgångar i Chester

Tidigare på torsdagen tävlades det i Chester där tre svenska tränare stod som segrare. Bäst i klassen var Per Engblom som vann med tvååriga I'm Really Special (e. Muscle Hill) och fyraårige For a Dreamer (e. Cantab Hall).

I'm Really Special och Tim Tetrick skar på mållinjen på 1.13 blankt och ägarskaran – där Engblom själv ingår – fick en segercheck på 6.500 dollar. For a Dreamer vann på 1.11,7 och sprang in 5.500 dollar.

Tävlingarna inleddes med ett försök i Pennsylvania Stallion Series där Roger Rabbit – en tvåårig son till Sebastian K. – segrade och näst på tur i vinnarcirkeln var sedan Anette Lorentzons Yankees Beast (e. Yankee Glide). 

Treåringen vann på 1.12,1 med Tim Tetrick i sulkyn och belönades med 7.000 dollar. Anna Lorentzon är såväl ägare som uppfödare till hästen.

Anette Lorentzon var sedan betrodd i dagens sista lopp, men hennes Slim White Hanover galopperade. Segern gick till Storming Mist (e. Andover Hall) som tränas av Staffan Lind och som delägs av Christina Takter och Brixton Medical. Segertiden skrevs till 1.12,8 och förstapriset var 7.000 dollar. David Miller satt i sulkyn.

Svanstedt vann i Kanada

På andra sidan gränsen kördes två försök i Ontario Sires Stakes Gold på kanadensiska Mohawk. I det första fick Sylvain Filion chansen bakom Åke Svanstedts Moon Bridge (e. E L Titan) och körde tvååringen till spets.

Därifrån gick Moon Bridge sedan inte att stoppa. Hingsten vann med fem längder på 1.12,7 och travade in drygt 50.000 kanadensiska dollar till sina ägare.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS