Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt "Marre" i Bologna

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Maharajah och Örjan Kihlström Foto: Maria Holmén/TR Bild

Motsvarande 3,3 miljoner svenska kronor ska delas ut när Bologna står värd för tvååringarnas Gran Premio Anact på söndag. Hingstar och ston gör upp i varsin final och två svenska avelshingstar har avkommor till start.

Publicerad:

Hingsten Bengurion Jet och stoet Bahamia har båda Maharajah som far medan Bahia Pax är en dotter till Sebastian K. Flest avkommor till start har Varenne som är pappa till sex av finalisterna.

Deltagarna i söndagens lopp kvalade in genom försök i Rom, Neapel och Treviso för två veckor sedan. Då var Barolo Roc (e. Filipp Roc) snabbast av hingstarna (1.14,4 över kort distans) medan Belen Hall Fas (e. Conway Hall) noterade den bästa segertiden bland stona (1.15,1).

De två finalerna körs båda över 1.660 meter med 54.740 euro i förstapris. Du hittar startlistorna här.

Axl Rose mot Aramis Bar

Stora pengar tävlas det om även i Turin nästa vecka. På fredagen avgörs årets upplaga av Gran Premio Orsi Mangelli där tjugo hästar gör upp om sammanlagt 363.000 euro.

Tjoget har delats in i två heat och Aramis Bar och Axl Rose hamnade båda i det andra. Aramis Bar tränas av Björn Goop och ägs av bland andra Peter Forsberg och Nicklas Bäckström medan Axl Rose är uppfödd av Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr. Axl Rose galopperade i ledningen som storfavorit i det italienska derbyt och jagar nu revansch i Turin. På lördag lottas spåren till försöken.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS