Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Sundgren i Örebro

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Johan L Sundgren har fått en flygande start på sin karriär som proffstränare. På söndagen var han dagens man på Örebrotravet – men han fick dela den titeln med Mikael Fellbrandt.

Publicerad:

I december plockade Johan L Sundgren ut proffslicens på Axevalla och han gör redan bra reklam för sig. Det nya året har inletts med fyra segrar på sju starter, varav två under söndagens tävlingar i Örebro.

Först spurtade Vikens Dome (e. Symphonic Hanover) till seger för Thomas Dalborg, sedan spårade Jasmin Band (e. Dream Vacation) runt om med Jorma Kontio i sulkyn. Jasmin Band vann på Åby förra veckan och visade fortsatt fin form på söndagen.
– Hon såg jättefin ut och Jorma var jättenöjd med henne, sade tränare Sundgren efteråt.

Han har för närvarande ett tjugotal hästar i träning på sin gård utanför Skara och efter den senaste tidens framgångar lär antalet knappast minska framöver.
– Det finns många boxar på gården, så det går att fylla på med fler hästar.

En annan som fick jubla efter segrarna var Mikael Fellbrandt som är med och äger både Jasmin Band och Vikens Dome. Han har dessutom fött upp den sistnämnde. Och som inte det var nog vann även Vikens Brummer (e. Pastor Stephen) som Fellbrandt är ägare, tränare och uppfödare till. 

Tre segrar på en och samma tävlingsdag, alltså.
– Det har aldrig hänt mig förr. Det är fantastiskt kul, sade Fellbrandt vid sitt tredje besök i vinnarcirkeln.

Vikens Brummer kördes av Magnus Jakobsson som följde upp den segern med att vinna med Sofia Aronssons italienska Artegna Jet (e. Ken Warkentin). Däremot fick Jakobsson nöja sig med en tredjeplats i snabbloppet som samlade nio ärrade kämpar och en nybliven sexåring som annars håller till i bronsdivisionen, Bo C. (e. Maharajah).

Det var det sistnämnde som avgick med segern och han gjorde det efter aftonens häftigaste spurt. När Jakobsson och Fossens Bonus varvade på 1.15,8 befann sig Bo C. och Kim Eriksson i femte par utvändigt. Det var fortfarande långt kvar vid upploppets början, men Bo C. hann i kapp och förbi i god tid före mållinjen.
– Det är inte många hästar som kan ta någonting när det har gått så pass långsamt i den här höga klassen. Särskilt på den här banan brukar det vara extra lurigt. Jag är full av beundran för Bo C, sade segerkusken och fortsatte:
– Han har fått alla möjliga stygga lopp på slutet, så det var jätteskönt att han kunde få gå så här i full fart sista biten. Det var verkligen perfekt.

Mannen bakom Bo C. är Örebroamatören Bo E Nilsson som förstås gladdes åt att få besöka vinnarcirkeln på hemmabanan igen.
– Han fungerar för det mesta, men han måste ha lite tur med loppen. Senast fastnade han på upploppet efter att ha gått i tredjespår. Det måste stämma lite och nu var han ju rätt så vass bakifrån mot mycket bättre hästar höll jag på att säga, men det var det ju tydligen inte, sade Nilsson som har rikstoton i sikte härnäst.
– Nu blir det V75 på Eskilstuna den 26 januari. Det här var ett lopp i träningen fram till det.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS