Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbelt Westholm i topp

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Jörgen Westholm var aldrig nära att missa segern i Bernth Martinssons lopp. Men som kusk fick han nöja sig med andraplatsen.

Publicerad:

När kallblodens upplaga av Bernt Martinssons lopp skulle avgöras satt Rikard N Skoglund och Gnistas Filur (e. Lome Kongen) i ledningen efter att ha fått slita för att ta sig dit. Samtidigt närmade sig stallkamraten och favoriten Brenne Järven och Jörgen Westholm ute i spåren.
– Jag såg att Jörgens häst låg där ute och jag tänkte att det blir svårt att slå den när han får gå i ryggar. Det är väl bra att komma tvåa också, tänkte jag, sade Rikard N Skoglund i vinnarcirkeln.
För dit kom han till slut. Även om Brenne Järven närmade sig upploppet ner så hade Gnistas Filur fortfarande en hals till godo när mållinjen kom.
– Han svarade ärligt hela upploppet ner och det var otroligt starkt faktiskt. Han är en sån typ av häst. Därför ville jag gå tidigt och inte ha någon framför mig. Men det tog lång tid innan jag lyckades ta mig fram till ledningen.
Det var inte bara en dubbelseger för Jörgen Westholm utan också för skötaren Heidi Jääsekeläinen som passar både ettan och tvåan i mål. Förstapriset var 100 000 kronor och andrapriset var 50 000 kronor. Segertiden skrevs till 1.27,9/2160 meter, vilket också är vinnarens nya rekord över distansen. 

"Hade världens tur"

Även varmbloden gjorde upp i Bernth Martinssons lopp. Där blev det stenhårt i mål mellan Viggo Frontline och Qeen Roc. Målfotot visade att det var Tomas Petterssons Viggo Frontline (e. Dexter Frontline) som hann först över linjen.
– Han öppnade trevande och hoppade lite. Det var väntat. Sedan köre jag invändigt med honom och vi hade världens tur på upploppet när vi kunde komma emellan. Hästen var bra efter galopp, men jag hade verkligen marginalerna med mig, sade Tomas Pettersson i vinnarcirkeln.
Och det var i ett passande lopp. Målfotosegern var värd 100 000 kronor vilket innebar att den femårige valacken tog karriärens största seger, sin sjunde i karriären.

Uppvisning i montédebuten

Emilia Leo och montédebuterande Mellby Galanga (e. Maharajah) behövde ingen tur. Hästen hittade till ledningen som storfavorit efter en öppning som klockades till 1.08,0/500 meter. Varvspasseringen blev 1.12,5.
– Det var bara att hålla i sig och försöka lugna ner honom lite. Han tyckte det var kul med monté. Klart att man inte var nöjd när man varvar på 1.12,5, samtidigt var det ingen annan som klarade av tempot heller och min var faktiskt inte helt slut i mål heller. Otroligt vilken fin häst, sade Emilia Leo.
Segermarginalen blev sju längder och klockan stannade på 1.14,3a/2140 meter. Tränar gör Oscar Berglund. 

Enkelt från ledningen

Dagens bäst betalda lopp avslutade GS75-omgången och då handlade det om ett försök i Diamantstoet. Jorma Kontio hittade ledningen direkt med Björn Röcklingers Bon Ego (e. Maharajah) och då var saken klar. Favoritduon Frida Zonett och Loser On Loser galopperade bort sig tidigt i loppet och Kontio behövde aldrig vara orolig i ledningen.
– Hon var jättefin och vann mycket lätt i dag, sade Kontio i vinnarcirkeln.
Segern var värd 125 000 kronor och klockan stannade på fina 1.12,5a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.