Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla NM-lopp och jakt på 22:a raka

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Ulsrud Tea ska på lördag försöka att ta hem Norskt Mästerskap för ston. Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Sörlandets Travpark i Norge kör dubbeltrav fredag/lördag och bjuder bland annat på Norskt Mästerskap för både hingstar och valacker samt ston på kallblodssidan.

Publicerad:

I NM för hingstar och valacker möts bland annat en norsk trio från årets Elitkamp på Solvalla: Odd Herakles (e. Moe odin), Roli Eld (e. Lome Elden) och Valle Mattis (e. Järvsöfaks). Förstapriset är 250.000 norska kronor och loppet avgörs över 2609 meter med bilstart.

I stoklassen hittar vi bland annat Ulsrud Tea (e. Åsajerven, också med i årets Elitkamp), som även hon har chans på ett förstapris på 250.000 norska kronor. Här är distansen 2140 meter med autostart. I ett annat V75-lopp startar Öystein Tjomsland med obsegrade Lesja Odin, som är på jakt efter norska rekordet på 24 segrar i rad från debuten. Detta har hans far Moe Odin medan Lesja Odin ska försöka ta nummer 22 i ordningen. Förstapriset här är 40.000 norska kronor, men spår åtta bakom bilen över kort distans ser lite besvärligt ut på förhand.

Här är startlistorna till Sörlandet på lördag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS