Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dubbla SM-guld till Sofia

Foto: null
Sofia Adolfsson spurtade hem Monte-SM med Candor Hall.

Sofia Adolfsson pallade trycket och tog hem SM-guldet när montén för första gången fick plats på V75-kupongen. Dessutom segrade hon i montéryttar-SM.

Publicerad:

Sofia Adolfsson inledde SM-dagen på Åby på bästa sätt genom att vinna Monteryttar-SM (lopp 1) tillsammans med Göran B Andersson-tränade Supreme Court. Segertaktiken var gammal och beprövad - spets och slut! Supreme Court (e. Credit Winner) tvingades till 1.10,1 första 500, men sedan kunde Sofia strypa tempot till 1.15,0 första varvet. Därmed fanns också gott om krafter kvar till slut och segertiden stannade vid 1.13,7a/2140 meter. Förstapriset var 100.000 kronor.
– Julia Andersson, som tidigare hade tagit tre raka segrar med hästen, ringde mig 20 minuter före anmälningsstopp i söndags och frågade om jag kunde rida Supreme Court i det här loppet. Jag var uppsatt på en Björn Goop-häst, men den hade inte tillräckligt med startpoäng för att komma med. Så det här blev verkligen en bra lösning, berättade Sofia, som bara hade beröm att ge till den sexårige valacken:
– Han är stabil, otroligt explosiv och har bra löphuvud. Det var verkligen roligt att få chansen bakom honom.

Sofia fick under den gångna veckan förklara åtskilliga gånger varför hon valde Candor Hall istället för Nantucket i Monté-SM (V75-2). När hon sedan lyckades vinna trots ett väldigt besvärligt lopp, med tredjespår varvet från mål och fram utvändigt ledande Nantucket, kunde Sofia pusta ut.
– Jag har mått väldigt dåligt under veckan på grund av all hysteri det blivit med anledning av mitt val. Därför känns det väldigt skönt just nu, jag är verkligen överlycklig, sade Sofia och fortsatte:
– Det gick alldeles för långsamt där framme och därför hade jag inget annat val än att attackera tidigt. Men hästen löste det hela ändå och var fantastiskt bra.

Candor Hall tränas av Björn Goop och förstapriset var 250.000 kronor. Sofia Aronsson klarade hem andraplatsen med Nantucket från spets, även om ekipaget bröt ut flera spår över upploppet.
– Jag är sur eftersom vi förlorade, men det kändes väldigt bra nu att montén fick vara med inom V75. Det krävs att det satsas på montén för att det ska se bra ut inom travsporten även om 20-25 år, sade Sofia Aronsson.

Candor Hall vann på 1.13,0a/2140 meter.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS