Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Duellen till Upset Face

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD

Upset Face eller Power. Power eller Upset Face. V75-1 var på förhand en ren tvåhästarsduell då två av fjolårets dominanter i treåringskullen gjorde årsdebut. Och segern - den gick till krigaren från Vomb.

Publicerad:

Någon större dramatik bjöd inte V75-1 på. Upset Face (e. Joke Face) lyckades hålla upp ledningen - och i samma skede valde Robert Bergh att gå ner i rygg ledaren med Power som visat upp något hetsiga tendenser inför loppet. Ett loppscenario som Adrian Kolgjini givetvis var nöjd med, med Upset Face.

– Jag fick köra väldigt långsamt, vilket givetvis var tacksamt. Samtidigt var jag irriterad på banan för den var väldigt uppkörd, som att de inte sladdat den. Varvet kvar hur som helst, så kände jag att Power började ta i alldeles för mycket och för att Robert inte skulle behöva dra allt för mycket i Power valde jag att dra upp farten i det läget. Sedan i sista sväng tog jag upp igen, för att försäkra mig om att inte bjuda på lucka för tidigt, berättade Kolgjini till Vinnare V75.

Segertiden skrevs till 1.15,7a/2.640 meter, i det närmaste en promenad i parken för Upset Face som har större mål i sikte under säsongen.
– Det här blev en bra och fin årsdebut och nu är första målet Kungapokalen. Men egentligen har vi bara ett riktigt mål i år och det är Derbyt. Jag tror vi har en häst som kan vinna Derbyt, fortsätter Kolgjini.

150.000 kronor var förstapriset i loppet och i och med vinsten tog Upset Face sin åttonde triumf i karriären. Han har tjänat drygt 1,4 miljoner så här långt.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS