Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dunders tuffa år – bröt nu handleden på Umåker

Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild
Robert Dunder har haft ett tufft år på flera sätt, men hoppas nu att det vänder. Foto: Jeannie Karlsson/TR Bild

Umåkertränaren Robert Dunder har drabbats av flertalet motgångar under det här året och i går bröt han handleden i en värmning på Umåker.
– Visst känns det lite tungt, säger Dunder själv, som dock hoppas att det vänder nu.

Publicerad:

Den 22 december förra året brann en av stallbyggnaderna ner till grunden hemma på gården. Under sommaren var flertalet av stallets hästar sjuka och för fem veckor sedan blev Robert Dunders fru Sara sparkad.
– Hon bröt några revben, men ska kunna vara tillbaka i arbete om ett par veckor. Jag själv har en en gipsskena på vänstra handen nu och ska tillbaka för en ny koll om tio dagar. Först då vet jag om det blir operation eller ej och hur lång tid det kommer att ta att bli återställd.

Det var i samband med gårdagens tävlingar på Umåker som olyckan var framme i en värmning tillsammans med Mycrazydream.
– Jag hade provat att rycka tussarna hemma på gården på hästen, utan att han regerade så mycket. Jag ville ändå prova det på banan också och när jag drog urryckarna i värmningen blev hästen livrädd. Normalt är det här en snäll häst, men nu klippte han i rejält och bröt utåt i banan. När jag sedan försökte förhindra detta och undvika att köra på andra hästar slog Mycrazydream över skalmen och det blev sedan tvärstopp. Jag hade ingen chans att hålla mig kvar i långvagnen.

Dunder fortsätter:
– Hästen skenade tillbaka till stallet och jag kom strax efter. När jag sedan såg att allt var bra i hästen började det göra rejält ont i vänstra handleden. Det hade jag inte känt tidigare med allt adrenalin i kroppen.

Dunder fick uppsöka sjukhuset och han går nu runt med en gipsskena.
– Det hade kunnat gå mycket sämre. Om jag exempelvis suttit i en kortvagn och blivit sparkad i ansiktet. Det är ingen större fara med mig, jag tar bara lite värktabletter.

Allt sedan branden före jul förra året har motgångarna kommit med jämna mellanrum. Det är tufft för Dunder, men han har bra folk runt omkring sig.
– Jag hoppas verkligen på en vändning framöver. Ett nytt tiohästarsstall står snart klart hemma på gården, där framför allt starthästar ska hålla till. Så vi försöker att se framåt.

En av Dunders intressantaste starthästar, Pleasure For Cash, blev struken i går.
– Det är inget allvarligt, men jag var inte helt nöjd med hästen trots segern senast. Han är behandlad och min förhoppning är att både han och jag kan vara i bra slag lagom till V75-tävlingarna på Umåker under juldagen.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS