Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dyrgripen överlägsen på Färjestad

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Foto: Maria Holmén/TR Bild

Prislappen på 800.000 kronor förpliktigar. Men toppstammade Boycott får skynda långsamt.
– Vi smyger på landsorten för att bygga upp honom, säger tränaren Jörgen S Eriksson efter dyrgripens första seger i karriären.

Publicerad:

Treårige Boycott (e. Maharajah) var den dyraste hästen på Elitauktionen 2017. Fredrik Jireteg och Mikael Ericsson ropade in halvbrodern till Yarrah och Zola Boko för 800.000 kronor och satte honom i träning hos Jörgen S Eriksson.

Sisådär två år senare gick Boycott ut på Färjestad i sin tredje start och då kom karriärens första seger. På ett överlägset vis. Norske gästen Bona Fide varvade på raska 1.14,9 medan Eriksson bidade sin tid i tredje par invändigt. På sista bortre långsidan styrdes Boycott sedan ut i andraspår och redan i slutsvängen var saken klar.

Boycott kom i mål på 1.16,3 över full väg – nio längder före tvåan Bona Fide.
– Jag kände efter ett varv att de skulle tröttna där framme. Samtidigt kom det ingen bakifrån, så man kan väl säga att det blev kört i halsen för oss, säger Jörgen S Eriksson.

Hur ser framtiden ut för Boycott?
– Jag vill inte ställa några krav på honom ännu. Vi vet att vi har en väldigt fin häst, men nu smyger vi lite på landsorten för att bygga upp honom, säger Eriksson och fortsätter:
– Han är inte klar på långa vägar utan behöver förbättra både psyke och fysik. Vi ska bygga upp honom för nästa säsong, då kan vi få riktigt roligt.

Fly With Us kvalade

Björn Goop var på plats på hemmabanan och vann med Nicklas Westerholms Papidoux (e. Oyonnax) samt egentränade Mister Niky (e. Niky.) Dessutom presenterade han ett högintressant nyförvärv. Fyraåriga fransyskan Fly With Us (e. Ready Cash) sprang in motsvarande 3,5 miljoner kronor i Philippe Allaires regi innan hon flyttades till Goop i somras. Nu kvalade hon för sin nye tränare och kom i mål på 1.15,4.

Måndagens vinnare på Färjestad:
Boycott (e. Maharajah) – Jörgen S Eriksson
Global Vision (e. S.J.'s Caviar) – Magnus Jakobsson
Kitsune (e. From Above) – Per Nilsson (Bengt Berg)
Thai Explosive (e. Explosive Matter) – Erlend Rennesvik (Kim Pedersen)
Mimmi Dynamite (e. Red Hot Dynamite) – Mikael J Andersson (Jan-Erik Lundkvist)
Papidoux (e. Oyonnax) – Björn Goop (Nicklas Westerholm)
Lotusathena (e. S.J.'s Caviar) – Oskar J Andersson
Mister Niky (e. Niky) – Björn Goop
Peder Mykla (e. Love You) – Dagfinn Aarum (Johan Danielsson)
A Deal is a Deal (e. Super Photo Kosmos) – Erik Berglöf

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS