Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-finalist byter tränare: ”Ödmjuk inför uppgiften”

Foto: Micke Gustafsson
Daniel Wäjersten har nu 24 hästar i stallet, bland annat en E3-finalist. Foto: Micke Gustafsson

Daniel Wäjerstens proffsstall på Bergsåker växer i snabb takt och nyligen fick han in en E3-finalist.

Publicerad:

En månad in på sitt andra år som proffs har nu Daniel Wäjersten kommit upp i 24 hästar på träningslistan. För några dagar sedan anlände ett intressant nyförvärv – den forne E3-finalisten Algot Zonett (e. Maharajah-Hilda Zonett). Hästen tränades tidigare av Robert Bergh, har en stam som förpliktar och var riktigt bra som treåring. Då blev det sex segrar på 18 starter, bland annat togs en av dessa i ett E3-försök på Bergsåker. Han galopperade sedan bort sig som fjärdehandare i finalen, där Policy Of Truth segrade.
– Algot vann på 1.12,9 full väg som treåring (E3-försöket), det är starka papper. Han visade hög kapacitet hos sin förre tränare och det är en intressant häst att få in i stallet. Samtidigt måste jag vara ödmjuk inför uppgiften eftersom Algot haft en senskada och inte startat sedan september 2017, säger Daniel Wäjersten.

Algot Zonett kommer närmast från rehabträning, framför allt simning, hos Hagmyrentränaren Caroline Holm.
– Läkningsprocessen ser ut att fungera bra, men även om allt stämmer efter vägen lär det inte bli någon start förrän framåt sommaren, påpekar Wäjersten.

Den sistnämnde har på sistone även fått in sjuåriga stoet Castanya Am (e. Gift Kronos) från Magnus Jakobsson.
– En bra starthäst. Jag är verkligen nöjd med ökningen av antalet hästar på sistone och det är en mix mellan unghästar och de som tävlar, avslutar Wäjersten.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS