Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-knall av No Matter efter dramatik

Foto: Maria Holmén/TR BILD
Tränaren Svante Båth och skötaren Camilla Björk tillsammans med No Matter efter skrällen i korta E3 på Gävletravet. Foto: Maria Holmén/TR BILD

Zara Kronos, Aria och Indiana Boko försvann i en galoppfylld inledning. Då klev No Matter och Erik Adielsson fram och skrällde hem segern i E3-finalen för ston.
– Det var en överraskande utveckling, det kan man lugnt säga, sa tränaren Svante Båth.

Publicerad:

Ja, det blev dessvärre en mycket stökig inledning på E3-finalen. Zara Kronos lyckades hålla upp ledningen men när Indiana Boko galopperade utvändigt in mot första kurvan tog favoriten själv i med en galopp. Det blev trångt bakom och i efterspelet galopperade Racing Brodda och Aria. 

No Matter (e. Explosive Matter) stod däremot på benen och nådde spets i första sväng. Erik Adielsson visade sedan med all tydlighet att han ville fortsätta köra där. 
– Det var tre stycken som galopperade väldigt nära oss och det var bra gjort av hästen att lösa det. När vi fick ledningen var jag sugen på att prova där, sa Adielsson efteråt.

Andrahandsfavoriten Aleppe Pine och Kenneth Haugstad landade i dödens och sedan hände absolut ingenting. Varvet passerades på i sammanhanget löjliga 1.14,2 och det skulle bli en snabb avslutning på loppet. 

Mika Forss försökte i tredjespår med Staro Miami med 650 kvar och ekipaget krigade sig förbi Aleppo Pine i upplösningen. Staro Miami närmade sig också ledaren sista biten, men utan att riktigt kunna hota. 

No Matters, som gick barfota runt om för första gången, gick undan i fin stil och vann till slut med en halv längd på tiden 1.12,5a/1640 meter.
– Jag behövde aldrig dra norsken och det kändes nästan lite overkligt på upploppet. Det är inte ofta man vinner stora lopp när man står i 25 gånger pengarna, sa segerkusken.

Tränaren Svante Båth går aldrig att räkna bort i E3-sammanhang och det visade han på nytt denna lördag. Nu har Solvallatränaren 13 stycken E3-titlar.
– Det var lite överraskande utveckling, det kan man lugnt säga. Det fanns lite sparat i henne inför loppet och vi gjorde en del förändringar, men med så många bra hästar i fältet kändes det svårt på förhand. Men det är ju trav vi håller på med, konstaterade Båth.

Tvåan Staro Miami kom i mål på 1.12,6 och Aleppo Pine på 1.12,7. Bakom tog Luce Axe hand om fjärdeplatsen före Flash Am och Global Wild Card.
 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.