Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-kungen sitter säker

Foto: Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Svante Båth är nu uppe i tolv E3-finalsegrar. Foto: Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Tolfte E3-finalsegern och den 2.000:e tränarvinsten. Svante Båth kunde åka hem från Karlstad med ett leende på läpparna.

Publicerad:

Han fortsätter att befästa sin position som E3-kung. Svante Båth hade tre hästar i den öppna klassen av E3, så chansen var onekligen god. Erik Adielsson hade den svåra uppgiften att välja häst till finalen – och gjorde rätt. Attraversiamo (e. Kiss Francais) visade sig nämligen överlägsen efter forcering till dödens. Svantes ledare Global Withdrawl var slagen redan i slutsvängen och Båths Uppfödningsvinnare Global Welcome fick nöja sig med fjärdepriset trots en maxstyrning av Örjan Kihlström från andra par utvändigt.
– Attraversiamo är en häst som fortfarande är lite barnslig, men annars komplett. Jag är bara en passagerare, det är Svante, skötaren Linda Weman och Attraversiamo som ska hyllas, sade en ödmjuk Erik Adielsson.

Svante var förstås också belåten över utgången av loppet.
– Det är klart att jag är nöjd, går inte att säga så mycket annat.

Förstapriset var 925.000 kronor.

Det började med Staro Showbiz 2001 – nu är Svante uppe i tolv E3-finalvinster. Vilken kan utmana?

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.