Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-kval för hingstar/valacker

Foto: ALN
Foto: ALN

Under måndagskvällen avgjordes Uttagningslopp till E3. Så här gick det i loppen för hingstar/valacker.

Publicerad:
För hingstar/valackerna körs fyra försök och de tre främsta går vidare till final. Precis som för stona är det en miljon i förstapris i finalen som körs 20 augusti på Örebrotravet.
 
Försök ett, hingstar/valacker.
Petri Salmelas Makethemark (e. Maharajah) var stor favorit i loppet och han gjorde varken spelarna eller kretsen kring honom besvikna. Från tredje utvändigt satt Ulf Ohlsson och myste då ledande Fernandinho B.R. (e. Raja Mirchi) öppnade 500 meter efter 1.09,2. 
Med 700 meter från mål attackerade Ulf Ohlsson i tredjespår och det bet bra för Makethemark. Över upploppet kopplades enkelt grepp om ledaren och han höll också ifrån sig smygkörda konkurrenter.
- Hästen kändes väldigt fin i sista sväng och det fanns en del sparat i mål. Han vinner aldrig med mycket, men gör alltid det man begär av honom, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.
Tvåa i mål slutade Peter Untersteiners Fernandinho B.R, för dagen körd av Jorma Kontio. Han lyckades hålla ifrån sig Rocket Face (e. Lavec Kronos) som spurtade fint från köposition tillsammans med Christoffer Eriksson. 
Segertiden i loppet blev 1.12,2a/1.640 meter.
 
Vidare från försök ett:
Makethemark - Petri Salmela
Fernandinho B.R. - Peter Untersteiner
Rocket Face - Lutfi Kolgjini
 
Försök två, hingstar/valacker.
M.T.Le Bron (e. Quite Easy) och Åke Lindblom var stora favoriter i det andra försöket. Just den här dagen fick hästen för sig att galoppera för första gången i karriären och därmed var finalmöjligheterna spolierade redan innan start. Istället var det Donatello Sisu (e. Conway Hall) och Stefan Söderkvist som tog hand om ledningen och väl i den positionen var segern aldrig i någon fara. Tränar hästen gör Admir Zukanovic. 
- Fruktansvärt glad. Det här var helt sjukt och tussarna kvar på 1.12,0, sade en sprittande glad Admir Zukanovic innan Stefan Söderkvist fick säga ett par ord.
- Det kändes bra då vi tog hand om ledningen och det var säkert hela vägen in, var segerkuskens kommentar.
Tvåa slutade Paw Mahony bakom Jaanus Tooma (e. Mr Pine Chip) efter en resa i rygg på vinnaren och trea blev Jim Oscarssons Social Network (e. Andover Andover) efter en fin smygresa serverad Kevin Oscarsson.
 
Vidare från försök två:
Donatello Sisu - Admir Zukanovic
Jaanus Tooma - Paw Mahony
Social Network - Jim Oscarsson
 
Försök tre, hingstar/valacker.
Per Lennartsson och Electric Light (e. Going Kronos) var angelägna om att nå ledningen och från sitt innerspår lyckades de, även om det kostade 1.08,5 första 500 meterna.
Kapable, men också relativt osäkre Deimos Racing (e. Quite Easy) attackerade tidigt i tredjespår, men blev hängandes hela vägen. Över upploppet såg Electric Light ut att ha greppet, men då storskrällen Marciano (e. Muscle Hill) lyckats backa sig loss från andra utvändigt bet spurten riktigt bra tillsammans med Christoffer Eriksson.
Mitt på upploppet var greppet kopplat och segermarginalen blev till slut säker längd. Tvåa blev Electric Light och riktigt duktig som trea var Svante Båths Deimos Racing för körande Per Linderoth.
- Det kändes som en klasshäst redan då jag värmde. När vi väl fick fritt hade jag på känn att det skulle räcka hela vägen och det kändes nästan som att hästen skulle springa ifrån både sele och vagn, var Erikssons betyg om Lutfi Kolgjinis travare efter segern på tiden 1.12,1a/1.640 meter.
 
Vidare från försök tre:
Marciano - Lutfi Kolgjini
Electric Light - Per Lennartsson
Deimos Racing - Svante Båth
 
Försök fyra, hingstar/valacker.
I det avslutande försöket galopperade två av de hårt betrodda hästarna redan från start. Mindyourvalue W.F. (e. Hövding Lavec) och Chocolate Gold (e. Chocolatier) tappade massor och var utan chans på final.
Ledningen togs hand av Stefan P Petterssons Pastore Bob (e. From Above) som Torbjörn Jansson fått förtroendet för att köra. Ekipaget valde att dra på i relativt högt tempo och det gynnade i rygg sittandes McSpirit (e. Kadabra) .
Tomas Malmqvists travare kunde vänta med attacken till in mot upploppet och körande Christoffer Eriksson såg ut att finåka ifrån Pastore Bob den sista biten. Segertiden blev 1.12,1a/1.640 meter.
- Hästen har lite hyss för sig, bland annat att han vill springa hem. Han började väldigt lovande som tvååring, men i år har det inte stämt. Vi får hoppas att det var proppen ur nu, sade Eriksson efter seger nummer tre i E3-försöken.
Trea i mål slutade norske Forever Peace (e. Muscle Hill) och Erlend Rennesvik. Duon satt i andra par utvändigt och attackerade på sista bortre långsidan. Åt undanflyende Pastore Bob och McSpirit fanns däremot ingenting att göra.
I skymundan avslutade Mindyourvalue W.F. väldigt snabbt och inkom som femma i mål, men hästen var diskvalificerad i det läget.
 
Vidare från försök fyra:
McSpirit - Tomas Malmqvist
Pastore Bob - Stefan P Pettersson
Forever Peace - Ingvild Seljord
 
 

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS