Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

E3-vinnaren slog till igen

Foto: MICKE GUSTAFSSON
Calamaras Girl tillsammans med Erik Adielsson efter E3-segern i augusti. Foto: MICKE GUSTAFSSON

Svante Båths treåriga sto var tillbaka som en vinnare på Romme.

Publicerad:

Det var just på Dalatravet Romme som Calamara’s Girl (e. Raja Mirchi) vann korta E3 för ston för nästan på dagen tre månader sedan. Efter den segern har hästen varit ute i uttagningslopp till både Oaks och Breeders Crown utan att få sätta nosen först. 
I Treåringsfinalen på Romme var motståndet beskedligare och Svante Båths sto startade från spår 12 i spårtrappan. Efter att Klaus Kern och hans Jolly Frost varvat på 14,2 i ledningen förstod körande Ulf Ohlsson att det såg bra ut trots att han satt längst bak i kön. 700 meter från mål kom attacken och det bet riktigt bra. Redan i slutsvängen var Calamara’s Girl framme utvändigt om ledaren och sedan var saken klar.
– Hon hade mycket pengar på sig och många av de med de bästa spåren hade lite mindre rutin. När det gick såpass fort det första varvet förstod jag att det skulle vara en vettig chans, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

"Bomullen kvar"

Segertiden skrevs till 1.15,4a/2140 meter. Förstapriset i Treåringsfinalen var 75 000 kronor.
– Hon fick ändå gå en rejäl sista sjuhundring och jag tycker att hon var tapper. Hon hade bomullen kvar i mål, även om jag inte vet hur mycket hon hade reagerat på det.
Calamara’s Girl startade tävlingskarriären i år och hon har nu vunnit fyra av sin 15 starter. 
Jolly Frost höll till andraplatsen före Leif Witasps Charmante Amok som hade svårt att följa Calamara’s Girl i tredjespår på långsidan. 

I övrigt noterades att…
… Hans R Strömberg varnade spelarna inför V64-2. I ATG Live berättade tränaren att han trodde att hans treåriga sto Rim Perfect skulle vara gynnad av den något längredistansen 2640 meter. En stund senare vann hon till oddset 15,95 efter att ha gjort loppet i dödens.
… Nicklas Westerholm såg ut att kunna köra regidebutanten Persos Smokie till ledningen efter att ha kommit före Sugar Daddy och Kaj Widell från start. Då galopperade den förstnämnde och Kaj Widell kunde köra till och vinna enkelt från ledningen. 
... Mofaksan fick revansch på Alfie under fredagen. De båda möttes på Östersundstravet nyligen. Den gången stod Alfie 20 meter bättre till och ledde från start till mål. Den här gången startade duon på samma distans och då kunde Mofaksan ta hand om ledningen och vinna med tränaren Mikael Olsson i sulkyn. Lars-Erik Karlssons Alfie gjorde ett fint lopp som tvåa. 

Kvällens vinnare på Dalatravet Romme
Lopp 1: Taste Of Space (e. Conway Hall) – Kaj Widell (Urban G Eriksson)
Lopp 2: Milliondollarrhyme (e. Ready Cash) – Fredrik B Larsson
Lopp 3: Putinthepower (e. Sergei Hanover) – Leif Witasp (Katrin K Frick)
Lopp 4: Xanthis Business (e. Select Yankee) – Leif Witasp
Lopp 5: Rim Perfect (e. So Perfect) – Hans R Strömberg
Lopp 6: Dragondamour Sisu (e. Even Better Odds) – Ulf Ohlsson (Petri Salmela)
Lopp 7: Angry Bird Am (e. Dauget Rapide) – Jennifer Persson (Johanna K Karlsson)
Lopp 8: Calamara’s Girl (e. Raja Mirchi) – Ulf Ohlsson (Svante Båth)
Lopp 9: Sugar Daddy (e. Going Kronos) – Kaj Widell (Magnus Träff)
Lopp 10: Mofaksan (e. Fakse) – Mikael Olsson
Lopp 11: Lysjö Wilda (e. Tangen Scott) – Kristina Larsson
Lopp 12: Moddelina (e. B.W.Modde) – Robert Skoglund

 

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.