Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Eelis mot större uppgifter

Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD
Mika Forss och Eelis efter den efterlängtade segern på Solvalla. Foto: LARS JAKOBSSON/TR BILD

Timo Nurmos-tränade femåringen Eelis hade inte vunnit på över ett år, men visade vid V86-segern på Solvalla att han snart blir att räkna med igen även i större sammanhang.

Publicerad:

Eelis (e. Enjoy Lavec) ordnade två raka klass II-vinster i november 2017 och det såg riktigt lovande ut. Hästen slutande även tvåa i klass II-finalen på Solvalla under annandag jul samma år, men sedan är det inte mycket som fungerat. Därför var det nog extra skönt för Nurmos att få se Eelis krossa allt den tuffa vägen i spåren från fjärde par utvändigt.
– Jag trodde mycket på Eelis efter loppet före. I dag kändes han fin hela vägen och har framför allt bra styrka. Han gick hela vägen in i mål, kommenterade segerkusken Mika Forss.

Den kanske allra roligaste synen i V86-loppen på Jägersro var att få se Conrad Lugauers glänsare Harran Boko (e. Maharajah) i vinnartagen igen. Från ledningen öppnade han första varvet på 1.14,3 och gled undan till tredje årssegern på 1.13,4a/2140 meter auto. Den här hästen radade upp fem raka segrar under vintern 2017-2018 och kanske nu börjar hitta sig själv igen.
– Han var helt enkelt inte redo tidigare i år, utan stressade upp sig. Vi har väntat ut honom, att han ska mogna och att alla pusselbitarna ska börja falla på plats. I dag var jag också nöjd med hur han kändes i loppen. Hästen låg friskt på bettet, men var ändå harmonisk och svarade när jag manade på honom inför upploppet.

De närmaste planerna?
– Det blir nog lite satsning på V75 framöver, det är han tillräckligt bra för, svarade Lugauer.

I V86-inledningen på Jägersro spårade Stefan Persson från start till mål med egentränade Wingait C.H. (e. Bring Me Back). Storfavoriten Dizzy River (dödens) kom aldrig i hotande närhet.
– Det var länge sedan han fick trava i ledningen och första varvet blev dessutom lugnt. Jag tycker att det här är en häst för V75, kommenterade Halmstadtränaren.

En välförtjänt seger ordnade Per Lennartssons sjuåriga sto Fame Boko (e. Virgil Boko). Detta efter mäktig långspurt från fjärde par utvändigt. Redan mitt i slutsvängen såg det klart ut - och var det också.
– Hästen har varit jättebra i mest varje lopp, men det är inte det lättaste att hela tiden möta flockar från Timo Nurmos stall. Nu var det lite enklare motstånd och hon var dessutom rejält på hugget, konstaterade Per Lennartsson.

Magnus Dahléns femåring The Real Star (e. Quite Easy U.S.) imponerade från dödens i V86-3. Körande Christian Fiore följde upp sin V75-seger från Axevalla (Othala) på bästa sätt.
– Det såg lättare ut på papperet än tidigare. Den här hästen är bara stark, kan inte speeda något speciellt, sammanfattade Magnus Dahlén.

Jörgen Sjunnesson tog hem tre kuskvinster på Jägersro, varav en inom V86-ramen. Den sistnämnda kom bakom Ola Karlssons storfavorit Digital Data (e. Super Photo Kosmos).
– En helt underbar kompis; jag tror aldrig att jag haft en sådan här trevlig häst tidigare, kommenterade Karlsson.

Emilia Leo lämnar numera sällan en tävlingsdag tomhänt och nu blev det en V86-seger på Solvalla med Hans-Owe Sundberg-tränade U.Bergs Svante (e. Infinitif). Detta trots en resa utvändigt om ledaren.
– Min häst var bara starkast, sammanfattade Leo, som vann närmast före Sundbergs stallkompis One Two Beat.

Kenneth Haugstad avslutade V86-spelet med Roger Walmann-tränade S.G.Maleficent (e. Chocolatier). Även om ekipaget fick tidig ledning såg det bekymmersamt ut i slutkurvan.
– Jo, jag kände mig nästan lite slagen där. Men min häst bet i bra och gick hela vägen in i mål. Hon är verkligen stark och rejäl, berömde Haugstad.

Åtta rätt på V86 belönades med 8.692 kronor (1.518 system) medan sjuorna gav 74 kronor. Det blev jackpot på sex rätt.

 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS