Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Efter avstängningen – banan nobbar Gocciadoro

Foto: LENA EMMOTH/TR BILD
Foto: LENA EMMOTH/TR BILD

Alessandro Gocciadoro drog på sig fem veckors avstängning i helgen.
Det blev droppen för arrangören av Arctic Challenge, skriver ravimaailma.fi.

Publicerad:

Tolv kuskar var klara inför kuskmatchen Arctic Challenge som avgörs i Rovaniemi 14 december. Förutom namn som Tim Tetrick och Jorma Kontio fanns även Alessandro Gocciadoro med bland deltagarna. Fram tills nu. Efter att Gocciadoro stängts av i samband med helgens tävlingar i Italien har arrangören nu valt att dra tillbaka sin inbjudan, skriver ravimaailma.fi.
– Alessandro Gocciadoro kommer att ersättas med en ny kusk och vi återkommer i det ärendet senare. Det är tävlingskommitténs beslut och anledningen är söndagens drivningsbestraffning när han dömdes till ett långt körförbud. Och det är inte första gången han bestraffas för liknande händelser, säger kuskmatchens promotor Tapio Hoikka till sajten
– En sådan förbjuden drivning av våra hästar är inte i linje med vår värdegrund och därför erätter vi honom i kuskmatchen. Vi vill arrangera en kuskmatch för hästvänner och med kuskar som respekterar hästarna. Finlands bästa kuskar ställs mot utländska kuskar med USA:s Tim Tetrick i spetsen.

Följande elva kuskar är klara för Arctic Challenge
Hanna Olofsson
Tim Tetrick
Mika Forss
Petteri Joki
Olli Koivunen
Jorma Kontio
Ilkka Nurmonen
Jukka Torvinen
Hannu Torvinen
Santtu Raitala
Veli-Pekka Toivanen

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS